ΒΟΥΛΗ

Αλ. Παπαρήγα: «Δεν φοβόμαστε τις εκλογές»

Αλ. Παπαρήγα: «Δεν φοβόμαστε τις εκλογές»

 Οι εκλογές είναι λαϊκή εντολή, αλλά όχι λαϊκή κυριαρχία, τόνισε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που μιλώντας απόψε στη Βουλή υπογράμμισε ότι οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος δεν θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επιχειρώντας να αποδομήσει την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ, η κα Παπαρήγα είπε με καυστική διάθεση ότι η ηγεσία του κόμματος τη αξιωματικής αντιπολίτευσης ουσιαστικά αυτοπαρουσιάζεται ως «γητευτής των λιονταριών» στην Ευρώπη, και πως με αυτό τον τρόπο το μόνο που επιτυγχάνει είναι να παρασύρει το εκλογικό σώμα. «Πήγε στο City του Λονδίνου ο ΣΥΡΙΖΑ για να καθησυχάσει τους δανειστές της χώρας και τις αγορές», είπε μεταξύ άλλων και υποστήριξε ότι στις βασικές κατευθύνσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πολύ κοντά. Ως παράδειγμα ανέφερε το γεγονός ότι αμφότερα τα κόμματα δηλώνουν πως στόχος τους είναι η παραμονή στην ΕΕ.

«Αν υπήρχε άνεμος αριστερής αλλαγής στην Ελλάδα, το κίνημα έπρεπε να ετοιμάζεται για σύγκρουση. Υπάρχει νηνεμία, αν και ο λαός βράζει» συμπλήρωσε. «Οι προσεχείς εκλογές θα νομιμοποιήσουν μια αντιλαϊκή πολιτική. Τίποτε παραπάνω».

«Ακούγονται διάφορα για το ζήτημα των εκλογών. Είτε γίνουν τον Μάρτιο του 2015, είτε το 2016, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας για τους δικούς μας λόγους. Δεν τις φοβόμαστε, ούτε τις απευχόμαστε. Σε καμία περίπτωση εκλογές δεν σημαίνει ότι θα είναι αποτέλεσμα λαϊκής κυριαρχίας. Λαϊκή εντολή είναι, την σεβόμαστε, δεν είναι όμως λαϊκή κυριαρχία. Οι δικές μας προτάσεις ξεκινούν με πρωταγωνιστικό παράγοντα τον αγώνα του λαού».