Ευ. Βενιζέλος: Εμπόδιο για την έξοδο από την κρίση, η πολιτική αβεβαιότητα

Ευ. Βενιζέλος: Εμπόδιο για την έξοδο από την κρίση, η πολιτική αβεβαιότητα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαρίδι και εμπόδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, χαρακτήρισε απόψε στη Βουλή ο κ. Ευ. Βενιζέλος την πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ελλάδα, ενόψει της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Δεν έχουμε περάσει ακόμα την κρίση οριστικά. Κυριαρχεί στη χώρα η πολιτική αβεβαιότητα και την βαραίνει, την παρεμποδίζει», είπε αρακτηριστικά, σημειώνοντας μάλιστα ότι ακόμα και η διαπραγμάτευση με τους εταίρους «γίνεται πολύπλοκη και παρατείνεται εξαιτίας, ακριβώς, της πολιτικής αβεβαιότητας».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι «είναι αφέλειες ή ωμά ψέμματα όσα ακούγονται, όπως ότι θα αλλάξει η κυβέρνηση και θα διαπραγματευτεί με άλλους όρους και θα γίνει υποχώρηση από την Ευρώπη. Τα έχω ξανακούσει αυτά και τα είδα να διαψεύδονται οικτρά σε αυτά τα πέντε χρόνια. Φοβάμαι ότι υπάρχει παρεξήγηση γι αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε.

«Θα καταλήξουμε σε συμφωνία, αρκεί να μην έχουμε εσωτερική υπονόμευση», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα αναφερόμενος και στο ζήτημα του χρέους, είπε ότι ο στόχος της διευθέτησής του «δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης. Αλλά θα γίνει η συζήτηση με εθνική διαπραγματευτική ομάδα, ή σε συνθήκες πολιτικής αβεβαιότητας;», αναρωτήθηκε. Και αφού καταλόγισε στην αντιπολίτευση «δημαγωγία» και «ανευθυνότητα», υπογράμμισε: «Είναι αναγκαία η πολιτική συνεννόηση και η εθνική συναίνεση».

Τέλος, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή