Ερωτηματικά για την απουσία Κωνσταντοπούλου

Ερωτηματικά για την απουσία Κωνσταντοπούλου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απουσία της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη συνεδρίαση της Βουλής, αντικείμενο της οποίας ήταν η συζήτηση και ψήφιση του κατεπείγοντος νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», αποτελεί ένα από τα θέματα που συζητιούνται περισσότερο στα κομματικά γραφεία και στο Περιστύλιο.

Ως γνωστόν από την έως τώρα τακτική της, η κα Κωνσταντοπούλου προεδρεύει όλων των συνεδριάσεων της Ολομέλειας σχεδόν τον περισσότερο από το χρόνο που αυτές διαρκούν. Της σημερινής συνεδριάσεως που διήρκεσε σχεδόν δέκα ώρες, προήδρευσαν διαδοχικά άπαντες οι Αντιπρόεδροι, και σε καμία στιγμή η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου.

Οπως ήταν φυσικό, η απουσία της κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο να το σχολιάζει από του βήματος της Βουλής, προσδίδοντας στο θέμα πολιτικές προεκτάσεις: «Δε σας παραξενεύει κυρίες και κύριοι Βουλευτές η επιδεικτική απουσία της Προέδρου της Βουλής; Της καθηλωμένης στην έδρα του Προέδρου σε όλες τις προηγούμενες συζητήσεις; Γιατί δεν εμφανίστηκε σήμερα; Σήμερα είναι η ημέρα των Αντιπροέδρων. Γιατί έγινε ξαφνικά η ημέρα των Αντιπροέδρων σήμερα; Γιατί δεν ήρθε; Για να εκδηλώσει τη διαφωνία της σε σχέση με το κατεπείγον; Για να διαφωνήσει σε σχέση με τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Το όλο ζήτημα παρ’ ολίγον να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς η κα Κωνσταντοπούλου απουσίαζε και κατά την πρώτη ανάγνωση του καταλόγου, στην ονομαστική ψηφοφορία επί άρθρων του νομοσχεδίου που διεξήχθη, κατόπιν αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας, στις 10 το βράδυ, στο τέλος της συνεδρίασης. Τελικώς, εμφανίστηκε λίγο πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας και ψήφισε, όπως και ορισμένοι άλλοι αρχικά απόντες, με την δεύτερη ανάγνωση του καταλόγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή