Ν. Παππάς: Κανένα δίλημμα, θα βρούμε λύση

Ν. Παππάς: Κανένα δίλημμα, θα βρούμε λύση

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υπάρχει για την κυβέρνηση δίλημμα «συμφωνία ή χάος». Εμείς θέλουμε λύση. Η κυβέρνηση αναζητά, διεκδικεί και θα πετύχει λύση».

Αυτό είπε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, σχολιάζοντας την κριτική της αντιπολίτευσης όσον αφορά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους-δανειστές και εξ αφορμής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του δημοσίου.

«Η ΠΝΠ προφανώς δεν είναι εύκολη επιλογή. Δεν προκύπτει, όμως, διάλυση νοσοκομείων Δήμων, Περιφερειών κλπ. Πρόκειται για εσωτερικό δανεισμό» είπε. Και συνέχισε σημειώνοντας ότι οι δανειστές στις υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις καταθέτουν αιτήματα τα οποία η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αποδεχθεί: «Δεν θα γίνουν δεκτά τα αιτήματα που κομίζουν οι δανειστές, όπως αυξήσεις ΦΠΑ νησιά, απελευθέρωση απολύσεων, περικοπή συντάξεων. Λένε περικόψτε το ασφαλιστικό. Ξέρουμε ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα στο ασφαλιστικό. Η περικοπή, όμως, δεν θα έλυνε το πρόβλημα».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παππάς απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού έκανε λόγο για κάποιους –χωρίς να τους κατονομάσει- που είναι «νοσταλγοί του μνημονίου», υποστήριξε πως άπαντες στην νέα περίοδο πρέπει να τοποθετηθούν: Συνεχίζεις το πρόγραμμα ύφεσης ή δεν το συνεχίζεις; Να ολοκληρωθεί η Πέμπτη αξιολόγηση να τελειώνουμε; Το δίλημμα είναι αμείλικτο».

Η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας έγινε κατά την διάρκεια συνεδρίασης κοινοβουλευτικής Επιτροπής, αντικείμενο της οποίας ήταν η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ.

Λίγο νωρίτερα, η κα Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ) σημείωνε: «Συζητάμε στη Βουλή προσλήψεις, πελατειακού περιεχομένου ζητήματα, και απελευθερώσεις τρομοκρατών. Το Κοινοβούλιο δεν συζητάει το δημοσιονομικό. Δεν μπορεί η Βουλή να νομοθετεί με αυτό τον τρόπο και να μην υπάρχει επίσημη ενημέρωση. Κι εμείς συζητάμε για την επαναλειτουργία μιας τηλεόρασης που ήδη λειτουργεί. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει ότι τη μέρα που η χώρα αναζητούσε χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, εμείς εδώ συζητάμε το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ».

Παράλληλα, δηλώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίζει το σχέδιο νόμου, εξέφρασε την άποψη ότι με τις ρυθμίσεις που εμπεριέχει, προκύπτει «κίνδυνος πολύ σφικτού εναγκαλισμού της εκτελεστικής εξουσίας με μια δημόσια τηλεόραση που θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητη».

Για την προοπτική υπουργικών-κυβερνητικών παρεμβάσεων στη λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα μίλησε και ο Γ. Λαγός (ΧΑ). Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη πτυχή, ο Σπ. Δανέλλης (Το Ποτάμι) μεταξύ άλλων σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για τη συγκρότηση «Συμβουλίου διασφάλισης ανεξαρτησίας και ποιότητας» της ΕΡΤ.

Η νέα ΕΡΤ θα συμβάλλει στην αναβάθμιση «εσωτερικού πολιτικού διαλόγου με ειδήσεις και όχι προπαγάνδα, με περισσότερες ειδήσεις και λιγότερη άποψη», σχολίασε ο κ. Παππάς.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάσσονται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Αν.Ελλ., κατά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια η ΧΑ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή