ΑΝΕΛ: «Οχι» σε μείωση μισθών στελεχών Ε.Δ.

ΑΝΕΛ: «Οχι» σε μείωση μισθών στελεχών Ε.Δ.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα tweet του αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, με το οποίο ο υπουργός Αμυνας προανήγγειλε την καταψήφιση από τους Ανεξάρτητους Ελληνες της τροπολογίας που αναφέρεται σε μείωση συντάξεων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, προκάλεσε αναστάτωση στον κυβερνητικό συνασπισμό αργά χθες το απόγευμα στη Βουλή, καθώς πριν από τη συμπερίληψη της εν λόγω διάταξης στη νέα συμφωνία, η αίσθηση που υπήρχε ήταν ότι το κόμμα του κ. Καμμένου θα έδινε ομόφωνη στήριξη στον πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα.

Ο κ. Καμμένος, ο οποίος επρόκειτο να τοποθετηθεί τα ξημερώματα σήμερα από το βήμα της Βουλής, μιλώντας νωρίτερα χθες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η συμφωνία που έρχεται προς ψήφιση πρέπει να αποτελέσει το τέλος των μνημονίων και θα πρέπει να οδηγήσει στη διαγραφή του χρέους και στην τελική λύση για το δράμα που έχει περάσει ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια».

Παράλληλα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εστίασε και στο ζήτημα της μετανάστευσης. «Η πρότασή μας, δηλαδή η άμεση μεταφορά των προσφύγων σε καράβια, προκειμένου να μην παραμένουν στα νησιά, δημιουργώντας πρόβλημα και στον τουρισμό των νησιών, αλλά και αποκτώντας πρόβλημα και οι ίδιοι όσον αφορά την επιβίωσή τους, είναι θέμα το οποίο αποτελεί για εμάς προτεραιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά στο ζήτημα της παιδείας, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι οι πρωτοβουλίες που παίρνουν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες βρίσκουν το κόμμα του πλήρως αντίθετο.

Από την πλευρά του, ο ειδικός αγορητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημ. Καμμένος, μιλώντας στις επιτροπές της Βουλής, και απαντώντας εμμέσως στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος στην ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, χαρακτήρισε κατεπείγουσα την ανάγκη να ανοίξουν οι τράπεζες και να επιστρέψει η ομαλότητα στην ελληνική οικονομία. Σε ό,τι αφορά το νέο μνημόνιο, υποστήριξε ότι πρόκειται για μέτρα τριετίας, τα οποία «θα έπρεπε να πάρει η κάθε κυβέρνηση και όποια κυβέρνηση ήταν στη θέση μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή