Αρνηση από Θεοδωράκη, Γεννηματά και Λεβέντη

Αρνηση από Θεοδωράκη, Γεννηματά και Λεβέντη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνηση από Θεωδοράκη, Γεννηματά και Λεβέντη

Τριπλή άρνηση για συνεννόηση, υπό τις παρούσες συνθήκες και χωρίς αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής, έλαβε η κυβέρνηση από τους εν δυνάμει αποδέκτες της πρόσκλησης: τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και την Ενωση Κεντρώων. Η κυρία Φώφη Γεννηματά και οι κ. Στ. Θεοδωράκης και Β. Λεβέντης εξέφρασαν την ριζική διαφωνία τους έναντι επιλογών της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, διατυπώνοντας και οι τρεις θέσεις για το πλαίσιο που θα μπορούσε να έχει ένας κοινός βηματισμός για έξοδο από την κρίση.

«Διάλογο και εθνική συνεννόηση για επανεκκίνηση της οικονομίας, για να αλλάξουμε το κράτος, την διοίκηση, με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις; Ναι, ευχαρίστως, αλλά εδώ στη βουλή, με ανοιχτές πόρτες, με καθαρές προτάσεις, με ειλικρινείς προθέσεις χωρίς στημένες καταστάσεις που υπονομεύουν το κύρος των θεσμών», είπε η κυρία Γεννηματά.

«Εχετε κόψει τις γέφυρες με την δημιουργική Ελλάδα και τώρα ζητάτε συναίνεση και λέτε «βοηθείστε». Το Ποτάμι θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα. Μόνο απέναντί σας είμαστε. Στο δρόμο που ακολουθείτε είμαστε αντίπαλοι», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης επαναδιατύπωσε κατά την διάρκεια της ομιλίας του την πρότασή του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, σημειώνοντας παράλληλα ότι στη σημερινή κυβέρνηση ουδείς βουλευτής του κόμματός του δεν πρόκειται να της παράσχει ψήφο στήριξης. «Δεν με πειράζει να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού ο κ. Τσίπρας. Εχω πρόβλημα με τους υπουργούς, οι οποίοι πρέπει να είναι τεχνοκράτες», πρόσθεσε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή