«Σύγκρουση» κυβέρνησης – ΚΚΕ για την Παιδεία

«Σύγκρουση» κυβέρνησης – ΚΚΕ για την Παιδεία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τροχιά σύγκρουσης  βρέθηκαν κυβέρνηση και ΚΚΕ για τα θέματα Παιδείας σήμερα και εντός Βουλής. Αφορμή ήταν συζήτηση επί ερωτήσεως του βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ι. Γκιόκα για τα προβλήματα σε σχολεία της ανατολικής Αττικής.

Ο κ. Γκιόκας γενικεύοντας την κριτική του στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, αναφέρθηκε και στις πρόσφατα εκφρασθείσες θέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τριανταφυλλίδη περί επιβολής «διδάκτρων» για φροντιστηριακή λειτουργία των δημοσίων σχολείων, σημειώνοντας πως δεν είναι τυχαίο ότι αυτές διατυπώθηκαν μέσω άρθρου στο «κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ», την εφημερίδα Αυγή. Αφησε δε να εννοηθεί ότι εντάσσεται στην τακτική της κυβέρνησης η καλλιέργεια κλίματος πριν εκείνη εμφανιστεί στη συνέχεια να νομοθετεί επί τετελεσμένω, για σειρά από ζητήματα.

«Η Αυγή είναι εφημερίδα γνώμης και όχι κομματικό όργανο» απάντησε ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα ότι «είναι προσωπικές οι απόψεις Τριανταφυλλίδη», τις οποίες δεν συμμερίζεται η κυβέρνηση. Υπό αυτό το πρίσμα έκρινε σκόπιμο να αφήσει αιχμές για το γεγονός, όπως είπε, ότι στο Κομμουνιστικό Κόμμα δεν επιτρέπεται η δημόσια έκφραση διαφορετικών απόψεων, σε σχέση με την κεντρική κομματική γραμμή, ενώ παράλληλα με την ευκαιρία, κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι πρωτοστάτησε σε εκδηλώσεις που στόχο είχαν την ματαίωση της έναρξης του κοινωνικού, δημοσίου διαλόγου για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία (έκανε λόγο για «επαναστατική γυμναστική» ο κ. Φίλης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή