ΒΟΥΛΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της βουλής κατά τη δευτερολογία του, απάντησε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην καταδίκη των απειλών του Ρουβίκωνα, κάνοντας λόγο ωστόσο για επιλεκτική ανοχή της κυβέρνησης.

«Καλοδεχούμενη η καταδίκη της απειλής που δέχτηκα από ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα. Δεν περνάνε απειλές ούτε σε εμένα ούτε στη ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα ή τις προηγούμενες δεν είπατε τίποτα για τις υπόλοιπες αναρτήσεις και επιθέσεις του Ρουβίκωνα. Η κυβέρνηση έχει επιλεκτική ανοχή. Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός διαστρεβλώνει λεγόμενά του και της Ν.Δ. «Ή δεν σας ενημερώνουν σωστά, ή ψεύδεστε συνειδητά. Πρώτοι εμείς αντιδράσαμε στην επίθεση ενάντια στον κ. Μπουτάρη», είπε και συνέχισε: «Ως προς την αναφορά σας για ιδεολογική μας συγγένεια με τη Χρυσή Αυγή, να σας θυμίσω ότι εσείς μαζί με την Χρυσή Αυγή ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση».

«Το μόνο που σας ενώνει με τον κ. Καμμενο είναι ο εθνολαϊκισμός και η καρέκλα, υπογράμμισε.

Για το Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν το όνομα αυτό είναι στο τραπέζι. «Όταν διαπραγματεύεστε μόνος και ειδικά βράδυ κάνετε μεγάλη ζημιά», πρόσθεσε.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα «τρία παραμύθια» που επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός. «Βγαίνουμε από τα μνημόνια, Η οικονομία υπεραποδίδει, Η πολιτική σας έχει κοινωνικό πρόσημο».

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι ούτε ο ίδιος, ούτε η ΝΔ έχει ζητήσει ποτέ προληπτική γραμμή.