ΒΟΥΛΗ

Ο Βούτσης προανήγγειλε αποβολή της Χρυσής Αυγής

o-voytsis-proaniggeile-apovoli-tis-chrysis-aygis-2256273

Άμεση ήταν η παρέμβασή του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας.

«Σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο έπεσαν οι μάσκες», είπε αρχικά ο κ. Βούτσης και συνέχισε: «Η Χρυσή Αυγή ευθύτατα κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Ο κ. Βούτσης, αναφέρθηκε στη χθεσινή ομιλία του προέδρου της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας «πως δεν έθεσε τέτοια ζητήματα», όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ δήλωσε πως «είναι προφανές πως βρισκόμαστε μπροστά μίας κλιμάκωσης εσκεμμένης, σχεδιασμένης, διχαστικής και που θέλει να προκαλέσει σήμερα, αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια και διχασμό στον ελληνικό λαό».

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως θα ληφθούν μέτρα και θα γίνουν σχετικές εισηγήσεις ως προς την Επιτροπή Δεοντολογίας και θα γίνει έκτακτη συνδιάσκεψη για το θέμα, ενώ προανήγγειλε μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής μιλώντας για αποβολή των βουλευτών της μέχρι να ολοκληρωθεί η συζήτηση.

«Είναι ανοικτή πρόκληση για πραξικόπημα, μετά από προκλητικά πρωτοσέλιδα για το οποίο έχει παρέμβει ο εισαγγελέας», είπε κλείνοντας ο κ. Βούτσης.