Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το παραλήρημα Μπαρμπαρούση στη Βουλή

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το παραλήρημα Μπαρμπαρούση στη Βουλή

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, και επικυρωμένα πρακτικά της ομιλίας του στη Βουλή προσκόμισαν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Σε δηλώσεις τους κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο, καταλόγισαν κακουργηματικές πράξεις στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας ότι ζήτησαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης  Σταύρος Κοντονής παρήγγειλε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ακόμα και για κακουργήματα, για όσα προκλητικά και απαράδεκτα ανέφερε στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης.

Ο υπουργός βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» ο κ. Κοντονής δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή