Μετωπική στη Βουλή με επίκεντρο το Δημόσιο

Μετωπική στη Βουλή με επίκεντρο το Δημόσιο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίχθηκε, χθες, στη Βουλή η συζήτηση επίκαιρης επερώτησης βουλευτών της Ν.Δ. αναφορικά με το άρωμα κομματικοποίησης που, όπως υποστηρίζουν, αποπνέουν οι διαδικασίες επιλογής επιτελικών στελεχών του Δημοσίου. Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη, όχι απλώς απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις των επικριτών της κυβέρνησης και ειδικότερα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και αντεπιτέθηκε, αφενός, κάνοντας χρήση απαξιωτικών όρων για τους ερωτώντες βουλευτές («δεν ακούτε τι λέω, δεν διαβάζετε τις προκηρύξεις, δεν βλέπετε πώς το ΑΣΕΠ λειτουργεί. Μιλάτε στον αέρα, αδιάβαστοι, με αφηγήματα που έχετε προκατασκευάσει», ήταν ορισμένες από τις φράσεις που χρησιμοποίησε), αλλά και επικαλούμενη το ποιο κόμμα έχει σήμερα την εξουσία, τόνισε πως τα κυβερνητικά σχέδια θα προχωρήσουν: «Τώρα κυβερνάμε εμείς», είπε χωρίς περιστροφές.

Στον αντίποδα, οι «γαλάζιοι» ανέφεραν ότι οι προκηρύξεις για τη στελέχωση επιτελικών θέσεων του Δημοσίου είναι έτσι φτιαγμένες, που στόχο έχουν να διαμορφωθεί μια κατάσταση υπονομευτική για την επόμενη κυβέρνηση. «Με πράξεις και παραλείψεις επί 3,5 χρόνια εκθρέψατε και γιγαντώσατε το κομματικό, το πελατειακό κράτος.

Θέλετε να ναρκοθετήσετε την επόμενη κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη. Πλανάστε αν το νομίζετε. Τα σχέδια που απεργάζονται κάποιοι ένοικοι του Μαξίμου, θα πέσουν στο κενό», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ι. Κεφαλογιάννης. Λίγο νωρίτερα, ο εκ των αντιπροέδρων του κόμματος Αδ. Γεωργιάδης υπογράμμιζε: «Για να είμαστε όλοι συνεννοημένοι και το κάνω από το βήμα της Βουλής για να μην έχω παρεξηγήσεις με κανέναν στο μέλλον: Εμείς δεν αναγνωρίζουμε αυτήν τη διαδικασία. Οσοι τυχόν επιλεγούν με αυτήν τη διαδικασία, πρέπει να ξέρουν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα καταργήσει αυτές τις θέσεις και θα ξεκινήσει διαφανή διαδικασία από την αρχή. Βλέποντας στις δημοσκοπήσεις ότι θα υποστείτε συντριβή, μεθοδεύετε φεύγοντας να αφήσετε σε όλα τα υπουργεία με θητεία γενικούς γραμματείς, για να εμποδίζετε την εφαρμογή του πολιτικού σχεδίου της επόμενης κυβερνήσεως και να δημιουργείτε καθημερινά προβλήματα, τα οποία θα φορτώνεται η επόμενη κυβέρνηση. Αυτός είναι όλος ο στόχος σας».

Εναντι αυτών, η κ. Γεροβασίλη απάντησε: «Αμα γίνετε ποτέ κυβέρνηση, που δεν το βλέπω, κάντε ό,τι θέλετε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή