Κουτσούμπας: Τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα – Η πολιτική λιτότητας θα συνεχιστεί (βίντεο)

Κουτσούμπας: Τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα – Η πολιτική λιτότητας θα συνεχιστεί (βίντεο)

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι φραστικοί διαπληκτισμοί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν μπορούν να κρύψουν την ουσιαστική συμφωνία τους στις κατευθύνσεις και τα μέτρα που θα γονατίσουν το επόμενο διάστημα τον λαό» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, έπειτα από αίτημα του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ τους για το ποιος είναι ο απατεώνας και ποιος ο καλύτερος διαχειριστής δεν μπορούν να κρύψουν τη συμφωνία τους για τη μείωση των συντάξεων, τη μείωση του αφορολογήτου, τις λαϊκές θυσίες που θα συνεχιστούν για την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων» πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι αν η κυβέρνηση ήθελε την ανακούφιση του λαού και των εργαζομένων, μπορεί να ψηφίσει τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ για να μην μειωθούν οι συντάξεις και να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά.  Χαρακτήρισε «πρόκληση» τη στάση της κυβέρνησης που εμφανίζει ως φιλολαϊκή στροφή τη μείωση του ΦΠΑ σε πέντε νησιά, την ώρα που στο τρίτο μνημόνιο, όλα τα κόμματα που το ψήφισαν, δεσμεύτηκαν για την κατάργησή του.

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί 8 μήνες πριν αντιπλημμυρικά έργα για τη Μάνδρα κι όμως, ακόμα και σήμερα δεν έχει ξεκινήσει ούτε ένα έργο προστασίας της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων στην περιοχή.

Επίσης αναφέρθηκε στη συμφωνία της κυβέρνησης με την ΕΕ για το χρέος, επισημαίνοντας ότι αυτό παραμένει σταθερό και εξασφαλίζει μόνο μία χρονική μετάθεση δέκα ετών.

«Ουσιαστικά, δηλαδή, μεταφέρεται η αποπληρωμή του σε τρεις γενιές εργαζομένων», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι η συμφωνία δεσμεύει τη χώρα σε τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα για δεκαετίες, για τα οποία θα ματώνει ο ελληνικός λαός.

Κατήγγειλε επίσης το ψέμα της κυβέρνησης ότι τελείωσε η εποπτεία, την ώρα που η συμφωνία με τους εταίρους προβλέπει συνεχές, μόνιμο, αυστηρό πλαίσιο ελέγχου των οικονομικών εξελίξεων στη χώρα μας.

Η πολιτική λιτότητας που θα συνεχιστεί στη μεταμνημονιακή περίοδο είναι για να μην χάσουν οι πλουτοκράτες τα όσα κατέκτησαν, εγγυάται την καπιταλιστική κερδοφορία, υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας και κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους με το ΚΚΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή