Δριμεία επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση: Είστε σε βέρτιγκο

Δριμεία επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση: Είστε σε βέρτιγκο

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, για τις αποφάσεις που αφορούν στη διαχείριση της πανδημίας και την οικονομία, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. 

Από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ο κ. Τσίπρας  χαρακτήρισε ως «δραματική» την κατάσταση που βιώνουμε και συνέχισε λέγοντας πως αυτή «έχει βγει εκτός ελέγχου ιδιαίτερα σε νοσοκομειακές μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα». 

«Δίνετε την αίσθηση πως βρίσκεστε σε βέρτιγκο, σε πλήρη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα και το περιβάλλον» είπε, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά στελέχη και τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, τους κατηγόρησε για επιμονή στην επικοινωνιακή διαχείριση και όχι στην ουσία. «Βαπτίζετε το κρέας-ψάρι, ανακοινώνετε ξανά και ξανά μέτρα που έχετε ανακοινώσει, ανεπαρκή για την αντιμετώπιση της οδυνηρής κρίσης» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν σας ζητάμε να γίνετε Μεσσίας, ούτε Μωυσής, ούτε ‘Αη Γιώργης, δεν σας ζητήσαμε να σκοτώσετε τον ιό, το ελάχιστο που σας ζητάμε είναι να μη σκοτώνετε την κοινή λογική, να μην νομίζετε εσείς και οι υπουργοί σας ότι απευθύνεστε σε κρετίνους, να έχετε στοιχειώδη ενσυναίσθηση της πραγματικότητας που βιώνει η χώρα» συμπλήρωσε.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να μην εμφανίζονται στα κανάλια οι υπουργοί «και να πανηγυρίζουν γιατί υπάρχουν άλλες χώρες που πεθαίνουν περισσότεροι». «Χρειάζεται στοιχειώδης ταπεινότητα και ενσυναίσθηση, όχι να λέει ο πιο κοντινός υπουργός σας ότι αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους νεκρούς» πρόσθεσε και συνέχισε επικρίνοντας τον πρωθυπουργό, για την εξαγγελία που αφορούσε στους επικουρικούς γιατρούς των ΜΕΘ. «Ποιον κοροϊδεύετε; Δεν το είχατε ανακοινώσει αυτό πριν από έναν μήνα και σας κατηγορήσαμε για “πολύ λίγο, πολύ αργά”;», είπε.

Αναφερόμενος σε ζητήματα που ταλανίζουν χρόνια το ΕΣΥ, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «τώρα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αντιμετωπίστούν  οι μεγάλες αδυναμίες του δημόσιου συστήματος, γιατί τώρα δεν υπάρχει τρόικα πάνω απ’ το κεφάλι της κυβέρνησης». Σημείωσε πως το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν το κάνει οφείλεται σε «ιδεοληψία», στην «εγγενή ιδεολογική αντίθεσή της με το ΕΣΥ».

Για τις επιχειρήσεις είπε ότι ενώ η κυβέρνηση μιλά για 24 δισ., «έως τα τέλη Σεπτμεβρίου είχαν εκταμιευθεί 6,7 δισ. εκ των οποίων τα 3,1 ήταν δάνεια». «Αν η μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων άκουσαν σήμερα τον πρωθυπουργό θα βράζουν από θυμό ή θα θεωρούν ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου» πρόσθεσε. 

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό σχολίασε ότι προβλέπει 3,6 δισ περισσότερους φόρους σε αυτούς που σήμερα βρίσκονται σε αδιέξοδο. «Τους λέτε ότι παίρνουν ζεστό χρήμα απ’ τις πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει και από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών» επεσήμανε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα στη Βουλή τροπολογίες «για την ουσιαστική ενίσχυση των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε άμεση ανάγκη». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή