Σ. Κούλογλου: Δεν είναι σοβαρές οι προτάσεις για κρατικοποιήσεις τραπεζών

Σ. Κούλογλου: Δεν είναι σοβαρές οι προτάσεις για κρατικοποιήσεις τραπεζών

Για μη σοβαρές προτάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού που απαιτούν έξοδο από την ΕΕ μιλά ο ευρωβουλευτής

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς νέα αντιπαράθεση εντός του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούνται οι Στέλιος Κούλογλου και Παύλος Πολάκης, με τον ευρωβουλευτή να κατηγορεί τον βουλευτή και πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας για κατάθεση μη σοβαρών προτάσεων που θα απαιτούσαν έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον ο κ. Κούλογλου επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε έχει επεξεργαστεί μεταρρυθμιστικές προτάσεις ούτε έχει κάνει την αυτοκριτική του.

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98, ο κ. Κούλογλου αντέδρασε στις ιδέες Πολάκη λέγοντας «δεν περνάει η κρατικοποίηση αυτή τη στιγμή ιδιωτικής τράπεζας στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή θα πρέπει να φύγεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Επομένως δεν είναι σοβαρές προτάσεις αυτές και το ίδιο ισχύει και με τη Δικαιοσύνη»

Ζήτησε να μη δίνει τόση σημασία ο κόσμος ούτε να «ανησυχείτε με όσα ακούτε διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχεδιάζει να επιβάλει τη δικτατορία του προλεταριάτου».

Επεσήμανε ότι ««ασφαλώς πιστεύουμε ότι χρειάζεται -και το έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με αφορμή και το Ταμείο Ανάκαμψης- να δημιουργηθεί και μια δημόσια τράπεζα. Στην Πορτογαλία το έκαναν. Επίσης, ναι, πιστεύουμε ότι πρέπει η ελληνική Δικαιοσύνη να μεταρρυθμιστεί ριζικά. Τώρα, ο Πολάκης και διάφοροι άλλοι τα καταλαβαίνουν αυτά με τον δικό τους τρόπο. Αναφέρονται σε πραγματικές ανάγκες αλλά προτείνουν λάθος μέτρα».

Προχωρώντας σε μια ανοικτή κριτική της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου, ο κ. Κούλογλου σχολίασε ότι «το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης. Είναι ότι δεν έχουν γίνει επαρκείς επεξεργασίες για πραγματικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σαφώς διευκρινίσει τι καλά έκανε την προηγούμενη φορά, τι δεν έκανε καλά, γιατί δημιουργήθηκε το “αντιΣΥΡΙΖΑ” μέτωπο, τι αυτοκριτική πρέπει να κάνει και πώς θα κυβερνήσει στο μέλλον και με ποιους ανθρώπους. Και από τη στιγμή που δεν έχει διευκρινίσει αυτά τα πράγματα, γι αυτό βλέπετε με μια τόσο ανίκανη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πάρει τα πάνω του. Αυτά τα πράγματα έπρεπε να γίνουν το πρώτο εξάμηνο».

Υπενθυμίζεται ότι πριν πέντε μήνες σημειώθηκε ανοικτή κόντρα μεταξύ των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Πολάκη να δημοσιεύει ανάρτηση με το γνωστό αψύ ύφος γράφοντας: «Άκου Στέλιο Κούλογλου!!!», και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να παίρνει με δηλώσεις του σαφώς το μέρος του ευρωβουλευτή και δημοσιογράφου.

Ειδήσεις σήμερα

Α. Διαμαντοπούλου: «Δεν θέλω καν να διανοηθώ» συνεργασία ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ

Οι ανατιμήσεις στην αντιπολιτευτική φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή