nnannan

Στρεβλώσεις στην αγορά ακινήτων από μεσίτες - μαϊμού

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Επιζήμια για την καλή «φήμη», αλλά και για την ίδια την απόδοση του προγράμματος χορήγησης αδειών παραμονής «Χρυσή βίζα», είναι η παρουσία σειράς εταιρειών αμφιβόλου προελεύσεως και φερεγγυότητος, οι οποίες κινούνται την τελευταία διετία στην εγχώρια αγορά, χωρίς να έχουν ούτε τα απαιτούμενα κεφάλαια, αλλά –και αυτό είναι σημαντικότερο– συχνά εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες, όπως φοροδιαφυγή και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

doc20191106--5

Με τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών στα επαγγελματικά ακίνητα η Αθήνα

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Την ταχύτερη αύξηση των τιμών πώλησης, αλλά και των ενοικίων επαγγελματικών ακινήτων (κτίρια γραφείων, εμπορικά καταστήματα, logistics κτλ.), σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αναμένεται να καταγράψει η Αθήνα κατά τη διάρκεια του 2020.

a8hna-akinhta

Ακίνητα: Τα εμπόδια στο ράλι των τιμών

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

Το ράλι στις τιμές των ακινήτων, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και προκαλεί ήδη στρεβλώσεις, αναμένεται να ανακοπεί μόλις αρχίσουν οι εκποιήσεις από τις τράπεζες και τα funds, τα οποία έχουν αγοράσει κόκκινα δάνεια με ενέχυρο ακίνητα. Αυτά τα ενέχυρα θα αρχίσουν να βγαίνουν σταδιακά στην αγορά το επόμενο διάστημα.

akinitailios

Σε ακίνητα ένα στα τέσσερα ευρώ που επενδύουν οι ξένοι στη χώρα

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Σε επενδυτικό «Ελ Ντοράντο» εξελίσσεται η αγορά κατοικίας της Αθήνας για όσους διαθέτουν την απαιτούμενη ρευστότητα και κατορθώσουν να αποκτήσουν ακίνητα σε σχετικά χαμηλή τιμή. Μόνο κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου εξαμήνου, έχουν εισρεύσει στη χώρα ξένα κεφάλαια ύψους 736 εκατ. ευρώ για την αγορά ακινήτων, αύξηση της τάξεως του 94,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

doc20190919--4

Ενοίκιο όσο περίπου ένας μέσος μισθός

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Σε πλήρη αναντιστοιχία με τις οικονομικές δυνατότητες των νοικοκυριών, αλλά και τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς ακινήτων, βρίσκονται οι ζητούμενες τιμές ενοικίασης σε πληθώρα περιοχών της Αττικής. Εκτινάχθηκαν τα μισθώματα την τελευταία διετία, ενώ οι αποδοχές των εργαζομένων παραμένουν χαμηλές.

athena37764

Οι Ισραηλινοί επιλέγουν την Ελλάδα στην αγορά ακινήτων

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Ισχυρό ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά ακινήτων δείχνουν επενδυτές από το Ισραήλ. Πρόσφατα, ισραηλινό fund αγόρασε από τράπεζα 115 ακίνητα στην Αθήνα και σε νησιά για βραχυχρόνια μίσθωση. Ενα άλλο ισραηλινό επενδυτικό ταμείο αγόρασε 19 κτίρια στην Αθήνα. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι πως διοργανώνεται ειδική ημερίδα στην Αθήνα για να φέρει σε επαφή επενδυτές από το Ισραήλ με Ελληνες ειδικούς στο real estate.

15s5grafeia

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές πώλησης γραφείων

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Ασφαλής είναι, προς το παρόν, η ελληνική αγορά γραφείων από τη δημιουργία φαινομένων υπερτίμησης, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι κίνδυνοι έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται το τελευταίο διάστημα. 

gkat_26_0908_page_1_image_0002

Αγορές ακινήτων 11,3 εκατ. από την Trastor

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Τέσσερα νέα ακίνητα, συνολικής αξίας 11,3 εκατ. ευρώ, αναμένεται να προστεθούν στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Trastor ΑΕΕΑΠ τις προσεχείς ημέρες, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης. 

akinetaintinews190077-1

Ηλεκτρονικά η έκδοση του τέλους ακίνητης περιουσίας

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Σημαντική κίνηση για την ελάφρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων που επιχειρούν να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους, αποτελεί το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη χθες ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων και τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Αντικείμενο της συμφωνίας είναι η εφεξής ηλεκτρονική έκδοση των βεβαιώσεων περί μη οφειλής ΤΑΠ (τέλος ακίνητης περιουσίας). 

Περισσότερα