Τα θανατηφόρα δρομολόγια στην Εγνατία Οδό

Τα θανατηφόρα δρομολόγια στην Εγνατία Οδό

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διακινητής δεν σκόπευε να σταματήσει την πορεία του. Οταν αντίκρισε στις 6.30 χθες το πρωί το μπλόκο της Τροχαίας στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, προσπάθησε να διαφύγει. Πιθανότατα νόμιζε ότι οι αστυνομικοί είχαν στηθεί εκεί για τον ίδιο. Ο δρόμος όμως είχε αποκλειστεί τρεις ώρες νωρίτερα, γιατί μια νταλίκα είχε ανατραπεί στο ύψος του Κοντολίβαδου Καβάλας. Ο διακινητής αγνόησε τα φωτεινά σήματα των αστυνομικών και στην προσπάθειά του να μη χτυπήσει την νταλίκα προσέκρουσε στις μπάρες. Το όχημά του ανετράπη και ανεφλέγη. Τρεις μετανάστες απανθρακώθηκαν. Αλλοι έξι διασώθηκαν, εκ των οποίων οι τρεις είναι βαριά τραυματισμένοι. Ο οδηγός διέφυγε και αναζητείται.

Το χθεσινό δυστύχημα προστίθεται σε μια μακρά λίστα αντίστοιχων συμβάντων στην Εγνατία Οδό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που είναι στη διάθεση της «Κ», το 2018 ήταν η πιο θανατηφόρος χρονιά σε αυτόν τον οδικό άξονα. Μαζί με το πιο πρόσφατο περιστατικό, 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία με οχήματα που εμπλέκονται σε υποθέσεις διακίνησης μεταναστών στην Εγνατία. Αντίστοιχα, στον ίδιο δρόμο πέρυσι οι νεκροί ήταν επτά.

Το πιο πολύνεκρο δυστύχημα, πάντως, σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην ίδια περιοχή, αλλά εκτός Εγνατίας Οδού. Αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό στο 138ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Καβάλας – Θεσσαλονίκης. Τα δύο οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες και 11 μετανάστες σκοτώθηκαν. Οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν στα αποκαΐδια δύο κινητά τηλέφωνα θυμάτων και το τσαντάκι που φέρεται να ανήκε στον διακινητή. Μέχρι και σήμερα, όμως, παρά τη λήψη δειγμάτων DNA από τις σορούς, δεν έχει γίνει κάποια ταυτοποίηση, καθώς κανείς δεν έχει αναζητήσει τα θύματα για να συγκριθεί το γενετικό υλικό.

Πέρυσι το πιο πολύνεκρο δυστύχημα είχε σημειωθεί στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του οικισμού της Νέας Περάμου. Ο 35χρονος διακινητής δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών, έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητό του έπεσε σε γκρεμό. Χρειάστηκε μία ώρα μέχρι να απεγκλωβιστούν οι οκτώ επιβάτες. Τέσσερις εξ αυτών ανασύρθηκαν νεκροί, ο ένας όπως συνηθίζεται σε αυτά τα δρομολόγια ήταν κρυμμένος στο πορτμπαγκάζ.

Τον περασμένο Νοέμβριο ένα αγόρι τεσσάρων ετών σκοτώθηκε όταν το βαν που το μετέφερε μαζί με δεκάδες άλλους μετανάστες συγκρούστηκε μετωπικά με νταλίκα στο ύψος των Βρασνών. Βάσει των στοιχείων της ΕΛ.ΑΣ., τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συλληφθεί 446 διακινητές, εκ των οποίων οι 16 ήταν ανήλικοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή