Εκδήλωση για τα δύο χρόνια παρουσίας και προσφοράς του θεσμού Prince’s Trust International στην Ελλάδα

Εκδήλωση για τα δύο χρόνια παρουσίας και προσφοράς του θεσμού Prince’s Trust International στην Ελλάδα

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα μπορούσες να το πεις διαβολική σύμπτωση: την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, την ώρα που εκατοντάδες προσκεκλημένοι περνούσαν το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου όπου έγινε η παρουσίαση του λευκώματος του κτιρίου, της θεσμικής Ιστορίας και των υψηλών ενοίκων του, στην Αθηναϊκή Λέσχη, ο πρίγκιπας Παύλος παρέθετε δεξίωση με αφορμή τα δύο χρόνια παρουσίας του Prince’s Trust International στην Ελλάδα. Είναι άλλωστε ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του θεσμού αυτού.

Το Prince’s Trust International ιδρύθηκε το 2015. Αποτελεί τον διεθνή βραχίονα του Prince’s Trust, του φιλανθρωπικού ιδρύματος του πρίγκιπα της Ουαλλίας, Καρόλου. Εχει βοηθήσει περισσότερους από 870.000 νέους από το 1976 και στηρίζει πάνω από 100 ακόμα κάθε μέρα, ενώ τρεις στους τέσσερις από όσους απευθύνονται σε αυτό τελικά βρίσκουν εργασία, αποκτούν εκπαίδευση ή κατάρτιση.

Εκδήλωση για τα δύο χρόνια παρουσίας και προσφοράς του θεσμού Prince’s Trust International στην Ελλάδα-1

Ο πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης, σμήναρχος ε.α. Κυριάκος Κουκουλομάτης.

Η παρουσία του Prince’s Trust International στην Ελλάδα ξεκίνησε με δύο προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για νέους 18-30 ετών: Το πρόγραμμα «Get Into» έχει σκοπό να τους παρέχει την απαραίτητη εκπαίδευση και εργασιακή εμπειρία που χρειάζονται για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Το Enterprise Programme στοχεύει στην υποστήριξη νέων υποψήφιων επιχειρηματιών. Στη χώρα μας, το Prince’s Trust International έχει επιλέξει ως στρατηγικό εταίρο το Ιδρυμα Μποδοσάκη.

Εκδήλωση για τα δύο χρόνια παρουσίας και προσφοράς του θεσμού Prince’s Trust International στην Ελλάδα-2

Ο Δημήτρης Βλαστός, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Τα μέλη της τέως βασιλικής οικογενείας καλωσόρισε με θερμά λόγια στη Λέσχη ο πρόεδρός της, σμήναρχος ε.α. Κυριάκος Κουκουλομάτης. Από το 1875, από συστάσεως του θεσμού, επίτιμοι πρόεδροι της Λέσχης ήσαν οι βασιλείς της Ελλάδος. Αναφερόμενος στον σκοπό του Prince’s Trust International, ο πρίγκιπας Παύλος υπογράμμισε: «Αυτό που έχω διδαχθεί έπειτα από έτη προσπάθειας να προσφέρω με όποιον τρόπο μπορώ στην πατρίδα μας είναι ότι το πιο σημαντικό είναι η ζωή διά της αξιοπρέπειας. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε στη χώρα μας με το Prince’s Trust International αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό, εστιάζοντας στη μακροχρόνια ανεργία που μαστίζει τη νεολαία μας, αναγνωρίζοντας ότι οι νέοι μας είναι αυτοί που πρέπει να βοηθήσουμε περισσότερο από όλους».

Ο πρίγκιπας ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκομένους κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη στήριξη των Ιδρυμάτων «Αναστασίου Γ. Λεβέντη» και «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», που διασφάλισαν τους πόρους οι οποίοι επέτρεψαν την εκκίνηση και την αδιάλειπτη λειτουργία των προγραμμάτων. Αναφέρθηκε επίσης στην πολύτιμη συμβολή του προέδρου της Αθηναϊκής Λέσχης, Κυριάκου Κουκουλομάτη, καθώς και στην εξαιρετική συνεργασία με το Ιδρυμα «Αννα-Μαρία».

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν ο τέως βασιλέας Κωνσταντίνος, η τέως βασίλισσα Αννα-Μαρία, ο πρίγκιπας Νικόλαος, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Αντώνιος Κουνάδης και η πρέσβειρα της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή