Βροχές και καταιγίδες σήμερα

Βροχές και καταιγίδες σήμερα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα στη Δυτική Ελλάδα, με σταδιακή βελτίωση του καιρού, και στην υπόλοιπη χώρα βροχές και σποραδικές καταιγίδες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, περιμένουμε την Κυριακή.

Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και ιδιαίτερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα όπου θα έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ενώ τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

H θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 9 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από 5 έως 15 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 10 έως 16 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 17 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19 με 20 Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι στο Θρακικό θα στραφούν σε βορειοανατολικούς μέτριους έως ισχυρούς, ενώ στα δυτικά πελάγη θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά στα επίπεδα των 7 με 8 μποφόρ.

Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ και στα νοτιότερα πελάγη σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, φαινόμενα που γρήγορα το πρωί θα σταματήσουν. Τοπικές νεφώσεις αναμένεται να επικρατήσουν για το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές μέτριοι έως μέτριοι, και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στα ανατολικά τμήματα του νομού σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση μετά το μεσημέρι. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή