Ιδιοκτήτης Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για τα δύο τζάγκουαρ που θανατώθηκαν: Τραγική αλλά σωστή απόφαση

Ιδιοκτήτης Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για τα δύο τζάγκουαρ που θανατώθηκαν: Τραγική αλλά σωστή απόφαση

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες, αρχικά δραπέτευσαν από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξής τους και στη συνέχεια θανατώθηκαν δύο τζάγκουαρ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, πριν από περίπου 15 μέρες, περιέγραψε ο ιδιοκτήτης του Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ.

«Εκείνη τη μέρα, μεσημέρι ήταν περίπου, εμείς φορτώναμε κάποιες αντιλόπες που θα μεταφέρονταν σε ένα ζωολογικό πάρκο στην Πάφο. Μία από αυτές μας ξέφυγε και άρχισε να τρέχει με πολύ μεγάλη ταχύτητα προς τον χώρο που έχουμε τα τζαγκουαρ.Εκεί υπάρχει μια τζαμαρία, την οποία φυσικά δεν είδε και καρφώθηκε πάνω της. Οι οπλές σπάσανε την τζαμαρία σε ένα σημείο, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει, καθώς πρόκειται για τζάμι ασφαλείας», εξήγησε ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ μιλώντας στο  ΘΕΜΑ 104,6. 

Ο ιδιοκτήτης του Αττικού Πάρκου επισημαίνει ότι αμέσως δόθηκε σύνθημα στα γουόκι τόκι των εργαζομένων στο πάρκο και τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο του πάρκου.

Αυτό, όπως είπε, προβλέπει αρχικά την απομάκρυνση των επισκεπτών από το σημείο και την μεταφορά τους σε ασφαλή κλειστό χώρο και κατόπιν την παρέμβαση των ειδικών για την εξουδετέρωση του άγριου ζώου.

Ο κ. Λεσουέρ, εξηγώντας γιατί προχώρησαν στη θανάτωση των δύο ζώων σημείωσε ότι «για ένα τζάγκουαρ, ένα λιοντάρι ή μια τίγρη, το πρωτόκολλο δεν προβλέπει νάρκωση».

«Πρόκειται για δύο ζώα που δραπέτευσαν και το αναισθητικό όπλο δεν είναι επαναληπτικό, έχει μόνο ένα βελος. Η αναισθησία δεν πιάνει άμεσα, μεσολαβούν τρία τέσσερα λεπτά, στα οποία μπορεί να συμβεί το χειρότερο. Δυστυχώς η θανάτωση είναι μονόδρομος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεσουέρ.

«Ήταν μια τραγική απόφαση αλλά ήταν η σωστή», τόνισε ο κ. Λεσουέρ και συμπλήρωσε:

«Κάποια σχόλια στα social media είναι σωστά, όμως κάποια άλλα προέρχονται από άτομα που δεν έχουν γνώση του θέματος και νομίζουν ότι είναι εύκολο να ναρκώσεις ένα ζώο. Αν δεν τα είχαμε σκοτώσει μπορεί να είχαν σκοτωθεί κάποιοι φροντιστές»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή