ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο γερμανικός Τύπος για τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ

Ο γερμανικός Τύπος για τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ

Τον γύρο των γερμανικών ειδησεογραφικών δικτύων και εφημερίδων στις διαδικτυακές τους σελίδες κάνει η είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του ΣΚΑΪσήμερα χαράματα.

Πρώτο την είδηση στο γερμανόφωνο χώρο μετέδωσε το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa με πληροφορίες για το χτύπημα.

Η ειδησεογραφική εκπομπή Heute του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF γράφει στην ιστοσελίδα της ότι η προειδοποίηση έγινε με τηλεφώνημα σε άλλον τηλεοπτικό σταθμό πριν γίνει η έκρηξη.

«Οι εικόνες δείχνουν συντρίμμια από τζάμια και κουφώματα παραθύρων από το κτίριο των γραφείων του τηλεοπτικού σταθμού, του οποίου η πρόσοψη είναι από γυαλί. Σύμφωνα με πληροφορίες η εκρηκτική ύλη είχε βάρος 5 κιλών. Η αστυνομία κινεί τις έρευνές της προς κάθε κατεύθυνση του ελληνικού ακροαριστερού χώρου».

Στη γερμανική διαδικτυακή του σελίδα το Euronews γράφει ότι τις χειρότερες ζημιές υπέστησαν ο τρίτος και τέταρτος όροφος του κτιρίου, όπου βρίσκονται τα δημοσιογραφικά γραφεία του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής.

«Η  υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, χαρακτήρισε την επίθεση χτύπημα κατά της Δημοκρατίας και ότι η χώρα είναι θωρακισμένη για τέτοιου είδους επιθέσεις».

Στη διαδικτυακή της σελίδα η Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk επισημαίνει από την βομβιστική επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά σημειώθηκαν πολλές υλικές ζημιές.

Πηγή: dw.com