Δίκη Λεμπιδάκη: Συγκλονιστικές καταθέσεις από την μητέρα και τον αδερφό του επιχειρηματία

Δίκη Λεμπιδάκη: Συγκλονιστικές καταθέσεις από την μητέρα και τον αδερφό του επιχειρηματία

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε σήμερα στην Κρήτη η δίκη Λεμπιδάκη, με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του 54χρονου απαχθέντος επιχειρηματία, η οποία είχε διακοπεί την περασμένη Πέμπτη, πρώτη ημέρα της πολύκροτης δίκης και τις καταθέσεις των συγγενών του θύματος, όπου ο αδερφός του έδωσε και λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης με τους απαγωγείς

Κάτω από εξαιρετικά αυξημένα μέτρα ασφαλείας, οι κατηγορούμενοι – εκ των οποίων οι 8 είναι προφυλακισμένοι – κάθισαν στο εδώλιο, πλην ενός εκ των 12 που δεν παρίσταται για λόγους υγείας. 

Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή λόγω έντασης που προκλήθηκε με έναν από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ως δεύτερος μάρτυρας καταθέτει ο αδελφός του επιχειρηματία, Μανόλης Λεμπιδάκης, ο οποίος ήταν το πρόσωπο που έκανε τις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς καθ’ όλη τη διάρκεια της πολύμηνης δοκιμασίας.

Ο αδερφός του επιχειρηματία ήταν το πρόσωπο που έλαβε τα πρώτα γραπτά μηνύματα των απαγωγέων με τα οποία γνωστοποιούσαν στην οικογένεια την κράτηση του 54χρονου αλλά και τις απαιτήσεις τους προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

Ο Μανόλης Λεμπιδάκης, περιέγραψε την αγωνία που έζησαν τα μέλη της οικογένειας, όλο αυτό το διάστημα και κυρίως από τις 17 Μαΐου 2018, οπότε με ένα δυσοίωνο SMS των απαγωγέων που έλεγε «χάσατε», είχε διακοπεί κάθε επικοινωνία. Ωστόσο, ο ίδιος ο μάρτυρας επισήμανε ότι βαθιά μέσα του πίστευε πως ο αδελφός του ήταν ζωντανός και θα επέστρεφε κοντά τους.

Μητέρα Λεμπιδάκη: Καμία μάνα να μην ζήσει αυτό που έζησα

Συγκλονιστική ήταν στη συνέχεια η μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Άννα – Κατίνα, κατά την διάρκεια της κατάθεσής της για την πολύμηνη απαγωγή του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

Η κ. Λεμπιδάκη μίλησε για τα όσα έζησε η οικογένεια τις 186 ημέρες ομηρίας του 54χρονου επιχειρηματία λέγοντας πως αυτές οι ημέρες ήταν εφιαλτικές.

«Δεν ξέραμε αν ζούσε ή όχι ο Μιχάλης. Δεν ξέραμε τι βίωνε και πώς ήταν. Εύχομαι καμία μάνα να μην ζήσει αυτό που έζησα», επεσήμανε η κ. Λεμπιδάκη.

Παράλληλα, η μητέρα του επιχειρηματία ανέφερε πως έχουν αποφασίσει ως οικογένεια να γυρίσουνε σελίδα, να μην σκέφτονται τα όσα έγιναν εκείνους τους εφιαλτικούς μήνες.

«Κάποιος σας δασκαλεύει, δεν μας βοηθάτε»

Όπως την περασμένη Πέμπτη η πρόεδρος της έδρας έκανε παρατήρηση στον Μιχάλη Λεμπιδάκη, έτσι και αυτή τη φορά παρατήρησε τον αδελφό του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε τις ερωτήσεις του Δικαστηρίου. Όταν ερωτηθείς πάνω σε μια λεπτομέρεια ο Μανόλης Λεμπιδάκης απάντησε «δεν θα ήθελα να κάνω εικασίες», η πρόεδρος τον επέπληξε λέγοντάς του «δεν μας βοηθάτε, κάποιος σας δασκαλεύει, αλλά η κατάθεσή σας δεν είναι ουσιώδης».

Η δίκη θα συνεχιστεί και αύριο Πέμπτη με τις καταθέσεις των μαρτύρων, οι οποίοι προέρχονται από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 54χρονου επιχειρηματία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων η δίκη αναμένεται να διαρκέσει επί μακρόν.

Πηγή: cretapost.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή