Παράταση με… τράβηγμα του αυτιού

Παράταση με… τράβηγμα του αυτιού

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις πυκνογραμμένες σελίδες έστειλε το υπουργείο Πολιτισμού για να μας ενημερώσει σχετικά με το έργο ψηφιοποίησης των κινητών μνημείων. Πρόκειται για αναλυτικό χρονολόγιο ενός έργου που ξεκίνησε το 2012 και ακόμη δεν λέει να τελειώσει.

Η τελευταία πράξη του ψηφιακού δράματος συντελέστηκε λίγες ημέρες πριν, όταν ο ανάδοχος που ανέλαβε να υλοποιήσει το πληροφοριακό σύστημα –που θα στήριζε όλο το ηλεκτρονικό οικοδόμημα– κηρύχθηκε έκπτωτος. Επειτα, το υπουργείο πήρε στο παρά πέντε «την απαραίτητη παράταση από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης» για να σχεδιάσει ξανά από την αρχή το πληροφοριακό σύστημα. Η ανακοίνωση τελειώνει με την ενημέρωση των 57 έκτακτων αρχαιολόγων ότι «η λήξη των συμβάσεών τους» στο τέλος Νοεμβρίου «δεν συνιστά απόλυση». Touché.

Θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε πολλά για το τάιμινγκ της ανακοίνωσης, την πρόθεση του αναδόχου να κινηθεί νομικά εναντίον του ΥΠΠΟΑ, τους διαγωνισμούς που έγιναν με μεγάλες καθυστερήσεις, αλλά σήμερα θα συμβάλουμε –με όλο το θάρρος– στη συμπλήρωση της υπουργικής ενημέρωσης.

Είναι ενδιαφέρον, θα συμφωνήσετε, ότι το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, που έδωσε την πολυπόθητη παράταση για να μην απενταχθεί το έργο και χαθούν περί τα 10 εκατ. ευρώ συγχρηματοδοτούμενων πόρων, έβαλε τρεις ειδικούς όρους στο τέλος της απόφασης (κάτω κάτω). Προφανώς για να προλάβει δυσάρεστες εξελίξεις και να μην εκτεθεί περισσότερο.

Ορίζει λοιπόν την «υποβολή σχεδίου τεύχους δημοπράτησης εντός 3μήνου», δηλαδή μέχρι τον Φεβρουάριο, την υποβολή σχεδίου σύμβασης «εντός 12μήνου από τη δημοσίευση του τεύχους δημοπράτησης» και την επαλήθευση του νέου λογισμικού εντός 2μήνου από την ημερομηνία παραλαβής. Τροφή για σκέψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή