Στάζουν νερά δίπλα στα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο (βίντεο)

Στάζουν νερά δίπλα στα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο (βίντεο)

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νερά στάζουν από τη γυάλινη οροφή της αίθουσας Duveen του Βρετανικού Μουσείου, δίπλα ακριβώς στο σημείο όπου βρίσκονται τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ οι υπεύθυνοι του μουσείου είχαν τοποθετήσει το πρωί της Παρασκευής απορροφητικά χαρτιά στο σημείο, καθώς και πλαστικές πινακίδες που προειδοποιούσαν  για το ολισθηρό πάτωμα.

Οι σταγόνες του νερού πέφτουν από τη γυάλινη οροφή, λίγα μόλις εκατοστά από τον κορμό της Ιριδος, στο τμήμα της αίθουσας που φιλοξενεί αγάλματα από το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα. Παράλληλα η οροφή της αίθουσας Duveen μοιάζει να έχει διαβρωθεί.

Το Βρετανικό Μουσείο, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, απαντώντας σε ερωτήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην αίθουσα και για το κατά πόσο υπάρχει ή υπήρξε κίνδυνος για τα γλυπτά, αναφέρει σε γραπτή δήλωση:

«Υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί».

«Λαμβάνουμε τις ευθύνες φροντίδας της συλλογής μας πολύ σοβαρά υπόψη, η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο» προσθέτει.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή