Τρομοκρατική επίθεση: Η εκρηκτική ύλη «δείχνει» την ταυτότητα της οργάνωσης

Τρομοκρατική επίθεση: Η εκρηκτική ύλη «δείχνει» την ταυτότητα της οργάνωσης

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων στα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού που εξερράγη τη Δευτέρα έξω από το κτίριο του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής ενισχύουν την εκτίμηση των αστυνομικών ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» , από την χημική ανάλυση διαπιστώθηκε ότι για την κατασκευή του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού χρησιμοποιήθηκε αμμωνιοδυναμίτιδα, δηλαδή η εκρηκτική ύλη – «ταυτότητα» της συγκεκριμένης οργάνωσης. Η ανάλυση των υπολειμμάτων έγινε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και η διαδικασία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Από την πρώτη στιγμή, οι οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. και τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής που βρέθηκαν στο Νέο Φάληρο εκτιμούσαν ότι στην επίθεση είχε χρησιμοποιηθεί ποσότητα περίπου δέκα κιλών ισχυρού εκρηκτικού, με πιθανή εκρηκτική ύλη την αμμωνιοδυναμίτιδα. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων επιβεβαίωσαν την αρχική εκτίμησή τους και πλέον αναμένουν το κείμενο ανάληψης ευθύνης, που όπως θεωρούν, θα φέρει τη σφραγίδα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.

Την ίδια στιγμή γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί το κρησφύγετο, όπου οι δράστες πιθανολογείται ότι είχαν κρύψει το σκούρο Opel με το οποίο μετέφεραν τη βόμβα, το διάστημα μετά την κλοπή του τον Νοέμβριο από τη Νέα Ιωνία. Οι μισθώσεις χώρων πάρκινγκ εξάλλου για την απόκρυψη οχημάτων και εξοπλισμού έχει αποδειχθεί συνήθης τακτική των τρομοκρατών. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, ταυτόχρονα, συγκεντρώνουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης για να ανασυνθέσουν το δρομολόγιο διαφυγής και να προσδιορίσουν εάν το σκούρο Opel που βρέθηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα συνοδευόταν από άλλο όχημα υποστήριξης, όπως σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή