2018: Mια συνηθισμένη χρονιά

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eίναι δύσκολο να εξιχνιάσει κάποιος το μυστήριο της γοητείας του, αναμφίβολα όμως πρόκειται για γοητεία και μάλιστα διαχρονική, αφού, μισό αιώνα μετά την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση, ο Σιλβέστερ Σταλόνε κατάφερε να «κυριαρχήσει» στις διαδικτυακές αναζητήσεις του 2018, κερδίζοντας την πρώτη θέση μεταξύ των ηθοποιών που «γκούγκλαρε» συχνότερα το παγκόσμιο κοινό στη διάρκεια της χρονιάς. Ωστόσο, κοιτάζοντας με προσοχή τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Google πριν από λίγες ημέρες, καθίσταται προφανές ότι οι λίστες αποκαλύπτουν λιγότερα στοιχεία σχετικά με τη δημοφιλία των προσωπικοτήτων που αναφέρονται και περισσότερα για τις «αδυναμίες» της κοινής γνώμης (και φυσικά των ΜΜΕ που την κατευθύνουν). Στην πραγματικότητα, δεν ήταν μια εύκολη χρονιά για τον πρωταγωνιστή του «Ρόκι», ο οποίος αποχαιρέτησε οριστικά το διασημότερο alter ego του και έπεσε θύμα μιας άσχημης φάρσας.

Αν οι αναζητήσεις για τον Σταλόνε κορυφώθηκαν στις αρχές του έτους, όταν κυκλοφόρησαν οι φήμες πως ήταν νεκρός, το ενδιαφέρον του κοινού για τον Λόγκαν Πολ υπήρξε υψηλότερο όταν o ηθοποιός και αστέρας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανάρτησε στο YouTube ένα βίντεο, που απεικόνιζε το πτώμα ενός Ιάπωνα αυτόχειρα, ενώ η ηθοποιός του «Smallville» Αλισον Μακ απασχόλησε τη δημοσιότητα επειδή συνελήφθη με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων. Αντίστοιχα, η τραγουδίστρια Ντέμι Λεβάτο προσείλκυσε την προσοχή των χρηστών της Google το καλοκαίρι, όταν λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της από υπερβολική δόση ηρωίνης, ο Καναδός μπασκετμπολίστας Tristan Thompson την περίοδο που κατηγορήθηκε ότι απατούσε τη σύζυγό του, Κλοέ Καρντάσιαν, και ο κωμικός Πιτ Ντέιβινσον μετά τον χωρισμό του από την Αριάνα Γκράντε.

Παρ’ ολίγον θάνατοι, χωρισμοί και σκάνδαλα – με αυτή την έννοια το 2018 ήταν απλώς μία συνηθισμένη χρονιά για την ανθρωπότητα. Αλλά όσο διαρκεί η εφήμερη αισιοδοξία των γιορτών, γιατί να μην ονειρευτούμε ότι οι «πρωταγωνιστές» της νέας χρονιάς θα διακριθούν για τα επιτεύγματα και όχι για τις αποτυχίες τους; 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή