ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο τραυματίες από έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού στο Κολωνάκι (φωτογραφίες)

astynomia2--7
kolonakiekr
kolonakiekriksi200

Εκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού που αποτελείτο από μικρά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό σημειώθηκε στις 07:10 το πρωί της Πέμπτης στο Κολωνάκι έξω από το ναό του Αγίου Διονυσίου.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό κουτί στην οδό Σκουφά 34 στα σκαλιά της εκκλησίας. Νεωκόρος που είδε το κουτί στην περίμετρο της εκκλησίας το θεώρησε ύποπτο, καθώς εξείχαν καλώδια, και κάλεσε στην αστυνομία. Μάλιστα μετακίνησε το κουτί από τα σκαλιά της εκκλησίας στην πλαϊνή πλευρά του ναού. 

dyo-traymaties-apo-ekrixi-empristikoy-michanismoy-sto-kolonaki-fotografies0

dyo-traymaties-apo-ekrixi-empristikoy-michanismoy-sto-kolonaki-fotografies2

Το κέντρο της ΓΑΔΑ έδωσε άμεσα εντολή σε αστυνομικούς της ομάδας «Ζ» του Συντάγματος να μεταβούν στο σημείο και να ελέγξουν το αντικείμενο, ωστόσο, τελικά έσπευσε στην περιοχή περιπολικό από το τμήμα Εξαρχείων που βρισκόταν κοντά. Ενας από τους αστυνομικούς πήρε στα χέρια του το κουτί για να το επεξεργαστεί και εκείνη τη στιγμή εξερράγη τραυματίζοντάς τον στα χέρια και το πρόσωπο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήταν θολή και η όρασή του ενώ διαλύθηκε ακόμη και το αλεξίσφαιρο που φορούσε. Πάντως, όπως έχει γίνει γνωστό είχε κανονικά τις αισθήσεις του και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. 

Από την έκρηξη τραυματίστηκε και ο νεωκόρος.

dyo-traymaties-apo-ekrixi-empristikoy-michanismoy-sto-kolonaki-fotografies4

Ο αστυνομικός έχει διακομιστεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο ενώ ο νεωκόρος έχει μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

dyo-traymaties-apo-ekrixi-empristikoy-michanismoy-sto-kolonaki-fotografies6

Η περιοχή έχει αποκλειστεί ενώ σημειώνεται ότι δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική. 

«Εχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε ναό στο κέντρο της Αθήνας ανήμερα του Αγίου Στεφάνου από ό,τι φαίνεται χωρίς προειδοποίηση και αυτό είναι που σοκάρει. Συνήθως πριν από κάποια έκρηξη γίνεται προειδοποιητικό τηλέφωνο», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γ.Γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο. 

Ιερέας της εκκλησίας που μίλησε στον ΣΚΑΪ είπε ότι σήμερα ανήμερα του Αγίου Στεφάνου θα γινόταν λειτουργία στο ναό. Πρόσθεσε επίσης ότι ο νεωκόρος είναι καλά στην υγεία του. 

dyo-traymaties-apo-ekrixi-empristikoy-michanismoy-sto-kolonaki-fotografies8