ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγωγή-μυστήριο στον Πειραιά

Απαγωγή-μυστήριο στον Πειραιά

Μυστήριο καλύπτει την αρπαγή επιχειρηματία χθες το πρωί έξω από το σπίτι του στον Πειραιά. Ο 51χρονος είναι ιδιοκτήτης εταιρείας με αφορολόγητα είδη και απήχθη τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτοπτών, τέσσερα άτομα με ομοιόμορφα ρούχα που παρέπεμπαν σε στολές αστυνομικών τον άρπαξαν από τα χέρια και τα πόδια και τον επιβίβασαν με τη βία σε ένα σκουρόχρωμο τζιπ, με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας. Διέφυγαν στα στενά του Πειραιά και έκτοτε τα ίχνη του 51χρονου αγνοούνται.

Το συμβάν έγινε στις 9 το πρωί και τη σκηνή της αρπαγής είδαν, μεταξύ άλλων, υπάλληλοι και πελάτες διπλανού σούπερ μάρκετ, αλλά και η οικιακή βοηθός του επιχειρηματία. Την έρευνα για το περιστατικό ανέλαβε το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, που είναι εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση – διαχείριση υποθέσεων απαγωγών. Στελέχη της Ασφάλειας διευκρίνιζαν ότι μολονότι έως χθες το βράδυ δεν είχε υπάρξει οποιαδήποτε επικοινωνία των δραστών με την οικογένεια του θύματος, η αρπαγή του επιχειρηματία αντιμετωπίζεται ως υπόθεση απαγωγής. Το θύμα είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που εφοδιάζει, μεταξύ άλλων, πλοία με προϊόντα καπνού και άλλα αφορολόγητα είδη. Το όνομά του δεν είναι άγνωστο στις διωκτικές αρχές, καθώς υπήρχαν πληροφορίες που τον ενέπλεκαν σε υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων, δίχως ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν να κατηγορηθεί επίσημα για οτιδήποτε σχετικό.

Είναι γνωστός στους αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού Σώματος και του ΣΔΟΕ που ασχολούνται με τη δίωξη της διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, ενώ εκφράζονται βάσιμες υποψίες ότι μία βόμβα που είχε εκραγεί τον Μάρτιο του 2012 στα γραφεία εταιρείας συγγενή του, στον Πειραιά, είχε ως στόχο τον ίδιο. Πιο πρόσφατα είχαν προκύψει πληροφορίες για ενδεχόμενη διασύνδεσή του με κύκλωμα που παρασκεύαζε στο Ντουμπάι και εισήγαγε στην Ελλάδα λαθραία τσιγάρα, τα οποία στη συνέχεια διακινούσε οδικώς στην Ε.Ε. Παρακλάδι του ίδιου κυκλώματος (εξαρθρώθηκε το 2016 στη Θεσσαλονίκη) θεωρείται ότι ήλεγχε τα παράνομα καπνεργοστάσια που την άνοιξη του 2017 είχαν εντοπιστεί στον Ασπρόπυργο.

Ο επιχειρηματίας είναι διαζευγμένος και πατέρας τριών παιδιών. Δίπλα ακριβώς από το σπίτι του μένει η μητέρα του και η οικιακή βοηθός της, που φέρεται να είδε τη στιγμή της αρπαγής. Οι μαρτυρίες των αυτοπτών πάντως είναι αντικρουόμενες ως προς τα χαρακτηριστικά των δραστών και του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν.

Συγκλίνουν ωστόσο στο ότι το όχημά τους έφερε ξένες –πιθανόν ιταλικές– πινακίδες κυκλοφορίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι αστυνομικοί λάμβαναν καταθέσεις από περιοίκους, ενώ αναζητούσαν βίντεο από κάμερες που ενδεχομένως έχουν καταγράψει το δρομολόγιο διαφυγής. Οι επικεφαλής της έρευνας αναμένουν να διαπιστώσουν εάν θα υπάρξει επικοινωνία των απαγωγέων με την οικογένεια του θύματος για την απαίτηση λύτρων, δίχως να αποκλείουν το ενδεχόμενος στόχος των δραστών να ήταν ο εκφοβισμός – εκβιασμός του 51χρονου.