Δεν έχουν ζητηθεί λύτρα για τον επιχειρηματία

Δεν έχουν ζητηθεί λύτρα για τον επιχειρηματία

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται η αγωνία για την τύχη του 51χρονου επιχειρηματία, που απήχθη το πρωί της Πέμπτης έξω από το σπίτι του, στην Ακτή Θεμιστοκλέους, στον Πειραιά. Σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές, μέχρι τις βραδινές ώρες χθες οι δράστες δεν είχαν επικοινωνήσει με την οικογένεια του επιχειρηματία προκειμένου, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις απαγωγών, να απαιτήσουν λύτρα για την απελευθέρωση του.

Οι αστυνομικοί πάντως επισημαίνουν ότι έχουν ενεργοποιήσει τον μηχανισμό και τις διαδικασίες που προβλέπονται για τη διαχείριση περιστατικών απαγωγών, με πιο χαρακτηριστική και πρόσφατη αυτή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, στην Κρήτη. Οι ίδιες πηγές πάντως επισημαίνουν ότι η οικονομική επιφάνεια του 51χρονου είναι σαφώς μικρότερη συγκριτικά με εκείνη θυμάτων παλαιότερων απαγωγών και εγείρουν ερωτήματα για τα κίνητρα της αρπαγής του επιχειρηματία. Το συμβάν έγινε στις 9 το πρωί και τη σκηνή είδαν, μεταξύ άλλων, υπάλληλοι και πελάτες διπλανού σούπερ μάρκετ, αλλά και η οικιακή βοηθός του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτοπτών, τέσσερα άτομα με ομοιόμορφα ρούχα που παρέπεμπαν σε στολές αστυνομικών τον άρπαξαν από τα χέρια και τα πόδια και τον επιβίβασαν με τη βία σε ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο, με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Το θύμα είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που εφοδιάζει, μεταξύ άλλων, πλοία με προϊόντα καπνού και άλλα αφορολόγητα είδη. Το όνομά του δεν είναι άγνωστο στις διωκτικές αρχές, καθώς υπήρχαν πληροφορίες που τον ενέπλεκαν σε υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων, δίχως ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν να κατηγορηθεί επίσημα για οτιδήποτε σχετικό. Είναι γνωστός στους αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού Σώματος και του ΣΔΟΕ που ασχολούνται με τη δίωξη της διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, ενώ εκφράζονται βάσιμες υποψίες ότι μία βόμβα που είχε εκραγεί τον Μάρτιο του 2012 στα γραφεία εταιρείας συγγενή του (με το ίδιο ονοματεπώνυμο), στον Πειραιά, είχε ως στόχο τον ίδιο.

Πιο πρόσφατα είχαν προκύψει πληροφορίες για ενδεχόμενη διασύνδεσή του με κύκλωμα που παρασκεύαζε στο Ντουμπάι και εισήγαγε στην Ελλάδα λαθραία τσιγάρα, τα οποία στη συνέχεια διακινούσε οδικώς στην Ε.Ε. Παρακλάδι του ίδιου κυκλώματος (εξαρθρώθηκε το 2016 στη Θεσσαλονίκη) θεωρείται ότι ήλεγχε τα παράνομα καπνεργοστάσια που την άνοιξη του 2017 είχαν εντοπιστεί στον Ασπρόπυργο. Ο επιχειρηματίας είναι διαζευγμένος και πατέρας τριών παιδιών. Δίπλα ακριβώς από το σπίτι του μένει η μητέρα του και η οικιακή βοηθός της, που φέρεται να είδε τη στιγμή της αρπαγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή