Πέθανε η πρώην βουλευτής και εισαγγελέας Χρυσούλα Γιαταγάνα

Πέθανε η πρώην βουλευτής και εισαγγελέας Χρυσούλα Γιαταγάνα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε χθες το βράδυ, σε ηλικία 74 ετών, η Χρυσούλα Γιαταγάνα, πρώην βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης και τέως εισαγγελέας. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα, στις 4.30μμ, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (εντός των Κοιμητηρίων Ευόσμου).

Η Χρυσούλα Γιαταγάνα γεννήθηκε στην Κηφισιά Αττικής, στις 9 Μαΐου 1944, έλκοντας την καταγωγή της από τον Μανταμάδο Λέσβου και τη Σμύρνη. Ήταν κάτοχος πτυχίου Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχίου Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και δύο μεταπτυχιακών τίτλων, στο Δημόσιο Δίκαιο (Τομέας Συνταγματικού, Διοικητικού, Ευρωπαϊκού και Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου) και στο Ποινικό Δίκαιο, Ποινική Δικονομία, Εγκληματολογία, στο Τμήμα της Νομικής του ΑΠΘ.

Άσκησε μάχιμη δικηγορία, υπηρέτησε ως εισαγγελέας και έγινε ευρύτερα γνωστή για την έρευνα που διεξήγαγε στις φυλακές του Γεντί Κουλέ, ενώ της απονεμήθηκε το βραβείο Γυναικείας Κοινωνικής Προσφοράς «Αλίκη Γιωτοπούλου- Μαραγκοπούλου» από τον Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας για τη συνολική της προσφορά στο χώρο της Δικαιοσύνης και για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εξελέγη βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες τον Μάιο του 2012 και επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, ενώ ανεξαρτητοποιήθηκε το Μάρτιο του 2014.

Διετέλεσε Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής των Ελλήνων και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Διετέλεσε επίσης δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης επί 12 χρόνια (2002-2014), ενώ επί μία τετραετία ήταν πρόεδρος των Δημοτικών

Παιδικών Σταθμών Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου. Εργάστηκε επίσης στον ιδιωτικό τομέα.

Η Χρυσούλα Γιαταγάνα ήταν μητέρα δύο παιδιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή