ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστική η μαρτυρία του εγκαυματία που επιβίωσε απο την πυρκαγιά στο Μάτι

Συγκλονιστική η μαρτυρία του εγκαυματία που επιβίωσε απο την πυρκαγιά στο Μάτι

Ο Δημήτρης Φιλιππής, εγκαυματίας από το Μάτι, ο οποίος πέρασε 78 μέρες στην εντατική, μίλησε με εμφανή συναισθηματική φόρτιση για την τραυματική εμπειρία που πέρασε.

Ο κ. Φιλιππής βρέθηκε μαζί με την οικογένεια του στο στούντιο του ΑΝΤ1 και μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που έζησε το τελευταίο διάστημα, αλλά και την προσπάθεια του να συνεχίσει την ζωή του μετά την τραγωδία που πέρασε.

«Όσο περνάει ο καιρός είμαι καλύτερα», είπε. «Ακόμα δεν μπορώ να περπατήσω καλά, έκανα δύο μήνες να σηκωθώ από το κρεβάτι, ήταν πολύ ταλαιπωρημένα τα πόδια μου, τα χέρια μου και τα δύο δεν λειτουργούν, το ένα από τον ώμο, το άλλο κάτω και δυσκολεύομαι πολύ στην καθημερινότητα μου. Αλλά παλεύω», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππής.

Η σύζυγος του μίλησε και αυτή για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στο πλευρό του συζύγου της λέγοντας πώς: «Δεν ξέραμε την κατάσταση του, δεν ξέραμε αν θα παραμείνει στη ζωή η όχι».

«Έπρεπε να διαχειριστώ την κατάσταση, έπαιρνα κουράγιο και από τους δύο», είπε αναφερόμενη στις δυσκολίες που πέρασαν σαν οικογένεια.

«Μας είπαν πολλές μέρες ότι τελευταία στιγμή τον κράτησαν στη ζωή», δήλωσε χαρακτηριστικά η σύζυγος του.

Παράλληλα, η σύζυγος του κ. Φιλιππή μίλησε και για την αδιαφορία της πολιτείας για τους εγκαυματίες από τη πυρκαγιά στο Μάτι.

«Οι μόνοι που έχουν ενδιαφερθεί για τους εγκαυματίες είναι η συντονιστική επιτροπή από το Μάτι, δηλαδή τρείς εθελοντές που προσπαθούν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα», είπε αναφερόμενη στην απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που χρειάζονται οι εγκαυματίες.