Οικογένεια θύματος της φωτιάς στο Μάτι καταθέτει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου για ψυχική οδύνη

Οικογένεια θύματος της φωτιάς στο Μάτι καταθέτει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου για ψυχική οδύνη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγωγή για χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής τους οδύνης θα καταθέσουν αύριο, Πέμπτη, τα μέλη της οικογένειας ενός θύματος που έχασε τη ζωή του στη φωτιά της 23ης Ιουλίου στον Νέο Βουτζά της Ανατολικής Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί την οικογένεια.

Η αγωγή αυτή, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, και όπως αναφέρεται στην εν λόγω αγωγή, στρέφεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνος, λόγω συγκεκριμένων σοβαρών παραλείψεων των οργάνων της.

Εκτός από την αγωγή αυτή, εκ μέρους μελών της οικογένειας του ίδιου θύματος υπεβλήθη από την αρχή και σχετική μήνυση ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κατά των αρμόδιων φυσικών προσώπων, τόσο του Ελληνικού Δημοσίου, όσο και της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνος, η οποία, όπως και άλλες μηνύσεις, συσχετίσθηκε με την αυτεπαγγέλτως κινηθείσα ποινική διαδικασία.

Από ποινικής πλευράς, η νομίμως διαταχθείσα προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται προς το τέλος της και σύντομα θα ασκηθούν σχετικές ποινικές διώξεις και το πιθανότερο είναι, η όλη ποινική υπόθεση να διαβιβασθεί στον αρμόδιο τακτικό Ανακριτή, προκειμένου να διενεργηθεί κύρια ανάκριση.

Διευκρινίζεται, ότι, μετά την πρώτη ως άνω αγωγή, θα ακολουθήσουν και άλλες αγωγές από συγγενείς άλλων τραγικών θυμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή