Πέθανε ο αντιστράτηγος Μανώλης Μπριλάκης, τελευταίος αρχηγός της Χωροφυλακής

Πέθανε ο αντιστράτηγος Μανώλης Μπριλάκης, τελευταίος αρχηγός της Χωροφυλακής

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ο αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ Μανώλης Μπριλάκης.

Ο Αντιστράτηγος Μανώλης Μπριλάκης που τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Ηλιούπολη, έφυγε από τη ζωή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ηλικία 90 ετών.

Με καταγωγή από τη Σητεία, υπήρξε ο τελευταίος αρχηγός της Χωροφυλακής και πρώην συν-αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ από το 1984 έως το 1985 μαζί με τον τότε αρχηγό της Αστυνομίας Πόλεων Αντιστράτηγο Παναγιώτη Ραυτόπουλο πριν τους διαδεχτεί ο πρώτος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αείμνηστος αντιστράτηγος Γιώργος Ρωμοσιός.

Η κηδεία του Μανώλη Μπριλάκη θα γίνει τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου.

Σε ανάρτησή του ο υποστράτηγος ε.α. και πρώην Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Μηλιαράς, ανέφερε: 

«Ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας εξαίρετος αξιωματικός, ένας αθεράπευτος εραστής της Σητείας, της Κρήτης ολόκληρης, ο πρώην συν-Αρχηγός της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, αντιστράτηγος εα ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΡΙΛΑΚΗΣ, έφυγε για τον ουρανό τις 30 Δεκεμβρίου 2018» σημειώνοντας ότι  «με εντολή του καταστράφηκαν τότε οι φάκελοι πολιτικών φρονημάτων των Ελλήνων που διατηρούσε η Αστυνομία»

«Δικαιωμένος, πλήρης ημερών, ανηφόρισε για τον ουρανό, τη παραμονή της πρωτοχρονιάς, κρατώντας μέσα του την ανασεμιά από τα Σητειακά βότανα που μόλις του είχε στείλει πρωτοχρονιάτικο πεσκέσι, ο αδελφός του από τη Σητεία… Αρχηγέ μου, ήταν τιμή μου που υπηρέτησα υπό τις διαταγές σου και σε ευχαριστώ για όσα έμαθα κοντά σου…. Καλή θητεία στις στρατιές των αγγέλων….»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή