Ηλιος με πολικές θερμοκρασίες ανήμερα των Θεοφανείων – Από Δευτέρα το νέο κύμα κακοκαιρίας «Τηλέμαχος»

Ηλιος με πολικές θερμοκρασίες ανήμερα των Θεοφανείων – Από Δευτέρα το νέο κύμα κακοκαιρίας «Τηλέμαχος»

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υποχώρηση βρίσκεται η κακοκαιρία «Σοφία», η οποία δημιούργησε αρκετά προβλήματα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με ισχυρές βροχές, πυκνές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Παρόλα αυτά, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά ψυχρών αέριων μαζών με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα τοπικά φαινόμενα την Κυριακή 06/01, αλλά και την έλευση του νέου κύματος κακοκαιρίας «Τηλέμαχος», από τη Δευτέρα 07/01/2019.

Για την ημέρα των Θεοφανείων 06/01, σχετικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στα ηπειρωτικά με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο και πιθανόν στη Δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στον Έβρο, αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα τις πρωινές ώρες να σημειωθεί παγετός τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και στα βόρεια τοπικά ολικός, ενώ τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται βροχές ή χιονόνερο και στη Χαλκιδική χιονόνερο ή χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.  

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τη Δευτέρα 07/01 και από τα βόρεια, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας ο «Τηλέμαχος», με ψυχρότερες αέριες μάζες να κινούνται προς τη χώρα μας (Βίντεο), με χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν θα έχει τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Σοφία», και επίσης τα φαινόμενα δεν θα είναι γενικευμένα, αλλά θα απασχολήσουν τις περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Για την Κυριακή των Θεοφανείων

Τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί ισχυρός παγετός και στα βόρεια τοπικά ολικός, ενώ τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται βροχές ή χιονόνερο και στη Χαλκιδική χιονόνερο ή χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -11 έως -1 βαθμούς), -1 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -2 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -6 έως 4 βαθμούς), 5 έως 11 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 13 βαθμούς στην Κρήτη, 1 έως 7 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 11 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, όπου γρήγορα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ και στα βόρεια σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ με βαθμιαία στροφή τους σε βόρειους και πρόσκαιρη εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και σταδιακά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κρύο τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή των Θεοφανείων στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως 3-5 μποφόρ και μετά το απόγευμα ισχυροί 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και αρκετό κρύο περιμένουμε την Κυριακή των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί 6 μποφόρ.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή