Παγετός αναμένεται τη Δευτέρα

Παγετός αναμένεται τη Δευτέρα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια τμήματα του Αιγαίου και του Ιονίου, χιονόνερο στο υπόλοιπο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και βαθμιαία θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο περιμένουμε τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019.

Οι χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και βαθμιαία στη Μαγνησία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και την Ανατολική Στερεά, θα είναι πυκνές. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες στα κεντρικά και κατά τόπους ολικός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -9 έως 2 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -11 έως -3 βαθμούς), -1 έως 5 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -1 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -5 έως 0 βαθμούς), 5 έως 8 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 10 βαθμούς στην Κρήτη, 1 έως 5 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 11 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου γρήγορα και από τα βόρεια θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια με παροδικό χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, όπου μετά το απόγευμα σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Χιονοπτώσεις αναμένονται από τις βραδινές ώρες και στο κέντρο της πόλης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και βαθμιαία σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις κατά διαστήματα περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 0 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή