Κλειστά τα σχολεία αύριο σε πολλούς νομούς της Ελλάδας και στην Αττική

Κλειστά τα σχολεία αύριο σε πολλούς νομούς της Ελλάδας και στην Αττική

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστά θα μείνουν την Τρίτη τα σχολεία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, κυρίως στα βόρεια της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας και των πολικών θερμοκρασιών. 

Για τους ίδιους λόγους, στην Αττική οι Δήμοι και η Περιφέρεια βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε οι υπηρεσίες να ανταποκριθούν, ωστόσο δεν μπορεί να υπάρξει πρόγνωση με απόλυτη ακρίβεια.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, είτε προς το βράδυ της Δευτέρας (7/1) είτε νωρίς το πρωί της Τρίτης (8/1).

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες αποφάσεις τις Περιφέρειας Αττικής, αύριο, λόγω της κακοκαιρίας, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους Δήμους

1. Αχαρνών

2. Λαυρεωτικής

3. Μαραθώνα (και για την Τετάρτη, 9/1/2019)

4. Παιανίας

5. Σπάτων – Αρτέμιδας

6. Ωρωπού

7. Διονύσου

8. Σαρωνικού

9. Μεγαρέων

10. Ελευσίνας και

11.Σπετσών

Κλειστά τα περισσότερα σχολεία στη δυτική Μακεδονία

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, με απόφαση των δημάρχων Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων, Βελβεντού και Βοΐου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, με αποφάσεις των δημάρχων Φλώρινας και Αμυνταίου τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, με απόφαση του δημάρχων, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 8 και 9 Ιανουαρίου ενώ στον δήμο Δεσκάτης σχετική απόφαση ελήφθη μόνο για την Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

Άρτα – Ιωάννινα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου και των φορέων της εκπαίδευσης στα Γιάννενα, λόγω παγετού.

Η απόφαση ισχύει για τους δήμους Ιωαννιτών, Ζαγορίου, Ζίτσας και Κεντρικών Τζουμέρκων,και Γεωργίου Καραϊσκάκη (αύριο και μεθαύριο, Τρίτη και Τετάρτη). 

Λάρισα

Αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία των Δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων.

Στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο, ενώ τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κεφαλλονιά – Ιθάκη

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκονα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη, λόγο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Σέρρες

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης στις Σέρρες λόγω παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Φλώρινα

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Καστοριά

Κλειστά όλα τα σχολεία του νομού Καστοριάς στις 8 Ιανουαρίου.

Θεσσαλονίκη

Στον νομό Θεσσαλονίκης, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στον δήμο Λαγκαδά. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δομές των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Λαγκαδά.

Δεν θα λειτουργήσουν επίσης τα σχολεία στον δήμο Βόλβης και στον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου μετά από συνεννόηση του δημάρχου με τους διευθυντές. Στους υπόλοιπους δήμους του νομού δίνεται "μάχη", προκειμένου να καθαριστούν οι αυλές και να ανοίξουν τα σχολεία.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Πολυγύρου και Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Πέλλας και Έδεσσας.

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς δε θα λειτουργήσουν αύριο οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Έβρος

Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου

Διακοπή λειτουργίας για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Δομοκού, Ξυνιάδος και Θεσσαλιώτιδας του Δήμου Δομοκού, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 από τις 7:00 π.μ. και μέχρι τη λήξη της ημέρας, εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης χιονιού, του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Απόφαση για να διακοπούν τα μαθήματα όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την 8η και 9η Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, εξέδωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή