Ελλείψεις σε φάρμακα στη Θεσσαλονίκη

Ελλείψεις σε φάρμακα στη Θεσσαλονίκη

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόβλημα στην τροφοδοσία των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης με φαρμακευτικά σκευάσματα προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την πόλη, σε συνδυασμό με τις ημέρες αργίας των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, το αποτέλεσμα ήταν να εξαντληθούν τα αποθέματα που είχαν τα φαρμακεία και οι φαρμακοποιοί να δανείζονται σκευάσματα ο ένας από τον άλλο για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

Οι ελλείψεις αφορούν φάρμακα για την καρδιά, τον σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, για αναπνευστικές παθήσεις αλλά και σε παιδικά εμβόλια. Οι δυσκολίες στο οδικό δίκτυο λόγω της χιονόστρωσης αλλά και οι αργίες ήρθαν να οξύνουν το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων των τελευταίων χρόνων, καθώς σε καθημερινή βάση απουσιάζουν από τα ράφια των ελληνικών φαρμακείων τουλάχιστον 100 σκευάσματα, αριθμός που αυξομειώνεται κατά διαστήματα. Δυσεύρετα έχουν γίνει και τα αντιγριπικά εμβόλια λόγω της μεγάλης ζήτησης από πολίτες που έσπευσαν να εμβολιαστούν. Τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης παρήγγειλαν για τη φετινή περίοδο αρχικά 125.000 αντιγριπικά εμβόλια, ενώ υπήρξε και συμπληρωματική παρτίδα 30.000 εμβολίων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΦΣΘ Διονύσιο Ευγενίδη, πλέον έχουν περισσέψει ελάχιστα αντιγριπικά εμβόλια χωρίς να υπάρχει δυνατότητα νέας παραγγελίας.

Εν τω μεταξύ, νέα επίθεση προς το υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων με αφορμή τη χιονόπτωση στην Αττική. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καταγγέλλουν ότι δεν ελήφθησαν κατάλληλα μέτρα για την εύκολη πρόσβαση των ασθενών στα νοσοκομεία των βορείων προαστίων, αναφέροντας το νοσοκομείο ΚΑΤ, το οποίο –σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ– ήταν αποκλεισμένο το πρωί με αποτέλεσμα να αναβληθούν χειρουργεία. Η διοίκηση του νοσοκομείου διέψευσε τόσο τον «αποκλεισμό» του ΚΑΤ όσο και την αναβολή των χειρουργείων. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Νίκος Παπαευσταθίου, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα από τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή