Εικονικές αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο

Εικονικές αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμη ημέρα ασυνήθιστα έντονης δραστηριότητας πάνω από το Αιγαίο ήταν η χθεσινή, με τέσσερις εικονικές αερομαχίες ανάμεσα σε τουρκικά και ελληνικά F-16. Δύο από αυτές σημειώθηκαν στις 16.00 στα βορειοδυτικά της Λέσβου και δύο ακόμη στα νότια του νησιού περίπου στις 16.40. Το μπαράζ εμπλοκών προκαλεί ανησυχία στην Αθήνα, καθώς αυτές καταγράφονται πλέον ολοένα και πιο συχνά, αυξάνοντας την πίεση στην Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.). Και τούτο παρότι εκτιμάται ότι η αύξηση των εμπλοκών οφείλεται στην απειρία των νεότερων Τούρκων πιλότων οι οποίοι υπηρετούν σε έναν κλάδο αποδεκατισμένο από τις διώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν.

Σε ρητορικό επίπεδο εξακολουθούν να καταγράφονται εξάρσεις και από πρόσωπα τα οποία δεν έχουν κάποιο εκτελεστικό ρόλο, όπως ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης («Γκρίζοι Λύκοι») Ντεβλέτ Μπαχτσελί που, και αυτός, έχει εντείνει τη δραστηριότητά του λόγω των επικείμενων τοπικών εκλογών. «Εξαντλούν την υπομονή μας», είπε ο κ. Μπαχτσελί αναφερόμενος στους Ελληνες, λέγοντας ότι θα έρθει η μέρα και θα πληρώσει βαρύ τίμημα η ελληνική κυβέρνηση. «Αν έρθουν (σ.σ. οι Ελληνες), οι Τούρκοι θα τους ισοπεδώσουμε», είπε στον γνώριμα επιθετικό τόνο του ο ηγέτης των «Γκρίζων Λύκων».

Ο κ. Μπαχτσελί προχώρησε και σε ένα αντισημιτικό ξέσπασμα χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, «ηγέτη τρομοκρατίας που τολμά και βάζει ταμπέλες σφαγέων». Τέλος, επιτέθηκε εναντίον των διεθνών ΜΜΕ αλλά και των δημοσιογράφων που «συκοφαντούν και δυσφημούν την Τουρκία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή