Ο καιρός τη Πέμπτη σε Μακεδονία και Θράκη: Χιονοπτώσεις στα ορεινά, βροχές στις θαλάσσιες περιοχές

Ο καιρός τη Πέμπτη σε Μακεδονία και Θράκη: Χιονοπτώσεις στα ορεινά, βροχές στις θαλάσσιες περιοχές

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βροχές στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές αναμένονται για αύριο στη Μακεδονία και τη Θράκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που ενημερώνει για το νέο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Αναλυτικότερα, το νέο δελτίο ισχύει από σήμερα Τετάρτη έως και την Πέμπτη και προβλέπει για σήμερα στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές. Στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα σημειωθούν βροχές και από τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Θράκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 5 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές που από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους δύο βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Πέμπτη, στη Δυτική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι ενώ στις στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά και τις πρωινές ώρες σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αύριο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά που βαθμιαία θα περιοριστούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έναν έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή