«Φρούριο» το κέντρο της Αθήνας λόγω της επίσκεψης Μέρκελ – Κλείνουν σταθμοί του μετρό

«Φρούριο» το κέντρο της Αθήνας λόγω της επίσκεψης Μέρκελ – Κλείνουν σταθμοί του μετρό

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστοί θα είναι, σήμερα και αύριο, σταθμοί του μετρό, κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ. λόγω της άφιξης της καγκελαρίου Γερμανίας, Άνγκελας Μέρκελ.

Σήμερα στις 16:00 μ.μ., θα κλείσει ο σταθμός «Eυαγγελισμός», ενώ στις 16:30 θα ακολουθήσουν οι σταθμοί «Kατεχάκη», «Mέγαρο Μουσικής» και «Σύνταγμα».

Αύριο, Παρασκευή, ο σταθμός «Σύνταγμα» θα παραμείνει κλειστός από τις 08:30 έως τις 11:30. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις. 

Επίσης, αναστέλλονται σήμερα και αύριο δρομολόγια του μετρό από το σταθμό «Δ. Πλακεντίας» προς «Αεροδρόμιο» και αντίστροφα με εντολή της ΕΛ.ΑΣ..

Συγκεκριμένα, σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του μετρό των 16.57 και 17.27 από το σταθμό «Δ. Πλακεντίας» προς «Αεροδρόμιο», καθώς επίσης αυτά των 17.30 και 18.00 από «Αεροδρόμιο» προς «Δ. Πλακεντίας».

Αύριο, λόγω της αναχώρησής της δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των 15.27 και 15.57 από «Δ. Πλακεντίας» προς «Αεροδρόμιο», καθώς και των 16.00 και 16.30 από το «Αεροδρόμιο» προς «Δ. Πλακεντίας».

Επί ποδός 2.000 αστυνομικοί 

Σημειώνεται ότι δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας. Συνολικά, 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός και δέκα Γερμανοί αξιωματούχοι της προσωπικής της ασφάλειας θα συνοδεύουν τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Χθες, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν αυτοψία και ελέγχους στα σημεία που πρόκειται να επισκεφθεί η κ. Μέρκελ και από χθες το βράδυ επιτηρούνται στόχοι γερμανικών συμφερόντων, όπως η πρεσβεία, το σπίτι του Γερμανού πρέσβη, το Ινστιτούτο Γκαίτε κ.α.

Επίσης, μέλη αναρχικών ομάδων (αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας») βρίσκονται σε κλοιό για το ενδεχόμενο να επιχειρήσουν ακτιβιστική ενέργεια.

Με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αττικής απαγορεύονται από τις 6 π.μ. σήμερα οι δημόσιες συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στις περιοχές απ’όπου θα διέλθει η καγκελάριος.

Η απαγόρευση δεν επηρεάζει την συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί από διάφορες παρατάξεις και συλλογικότητες του αριστερού χώρου για τις 18.00 το απόγευμα στα Προπύλαια, καθώς αυτά δεν είναι μέσα στην ζώνη απαγόρευσης – δεν θα επιτραπεί όμως η πορεία προς το Σύνταγμα, που επίσης έχουν προαναγγείλει οι διοργανωτές, καθώς το όριο που τίθεται είναι η οδός Αμερικής.

Τροποποιήσεις δρομολογίων στον Προαστιακό

Ρυθμίσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών, την Πέμπτη και την Παρασκευή, 10-11 Ιανουαρίου, λόγω της επίσκεψης της καγγελαρίου της Γερμανίας Άγγ. Μέρκελ στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, σε συνεννόηση με τον Διαχειριστή Υποδομής, και κατόπιν εντολών της Ελληνικής Αστυνομίας, το πρόγραμμα των δρομολογίων του Προαστιακού Αθηνών, για την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, τροποποιείται ως ακολούθως:

– Στις 10.1.2019 στο χρονικό διάστημα μεταξύ 17:15 – 17:45, η αμαξοστοιχία 1226 τερματίζει στο Κορωπί και η αμαξοστοιχία 2251 εκκινεί από Κορωπί.

– Στις 11.01.2019  στο χρονικό διάστημα μεταξύ 15:45 – 16:15 οι αμαξοστοιχίες 1222, 2238 τερματίζουν στο Κορωπί και οι αμαξοστοιχίες 2243,1223 εκκινούν από Κορωπί.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Διαχειριστή Υποδομής, ΟΣΕ, σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία, ενδέχεται να προκύψουν και άλλες, έκτακτες αλλαγές.

Το πρόγραμμα της Αγκελα Μέρκελ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σήμερα στις 17:30.

Στις 18:10 η Άγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ περίπου στις 19:40.

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 στις 09:45 η Γερμανίδα Καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνέχεια, στις 14:00, θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας στο Χαλάνδρι.

Η  Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:30.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή