Επεισόδια στη χθεσινή πορεία των εκπαιδευτικών

Επεισόδια στη χθεσινή πορεία των εκπαιδευτικών

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επεισόδια και τραυματισμούς στιγματίστηκε η χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στη Βουλή. Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν τη Δευτέρα η Διδασκαλική Ομοσπονδία και η ΟΛΜΕ, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών-προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών. «Το νέο σύστημα κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειράν ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο», όπως λένε σε κοινή ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών, Θανάσης Κικινής (ΔΟΕ) και Νικηφόρος Κωνσταντίνου (ΟΛΜΕ).

Ειδικότερα, χθες, κατά τη διάρκεια της πορείας επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των διαδηλωτών και των ΜΑΤ, με σπρωξίματα στα σκαλιά στο Σύνταγμα απέναντι από τη Βουλή. Οταν η πορεία έφθασε στο ύψος της οδού Ηρώδου Αττικού, οι διαδηλωτές «αντιμετώπισαν» τις κλούβες των ΜΑΤ. Οι εκπαιδευτικοί χτύπησαν τις κλούβες, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Οπως καταγγέλθηκε, οι αστυνομικοί πετούσαν στα τυφλά τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, καθώς ήταν πίσω από τις κλούβες και δεν γνώριζαν προς τα πού κατευθύνονται. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε «απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης», ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ. Κατά την έναρξη της πορείας στα Προπύλαια, εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε κατάληψη του κεντρικού κτιρίου διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για τη Δευτέρα κηρύχθηκε 24ωρη απεργία από τη ΔΟΕ και από την ΟΛΜΕ 3ωρη στάση εργασίας, 11-2 μ.μ., με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ, με στόχο τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 3 μ.μ., με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα διορισμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή