Τα κίνητρα πίσω από την ωμή δολοφονία στον Κορυδαλλό

Τα κίνητρα πίσω από την ωμή δολοφονία στον Κορυδαλλό

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον σκότωσε σε μια έκρηξη θυμού επειδή του συμπεριφερόταν υποτιμητικά ή ο φόνος ήταν προσχεδιασμένος και τα κίνητρα βαθύτερα;

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών που ερευνούν τη δολοφονία του Αλβανού βαρυποινίτη Αρμπερ Μπάκο τη Δευτέρα στον Κορυδαλλό, φέρονται να υιοθετούν την πρώτη εκδοχή. Επικαλούνται γι’ αυτό τις καταθέσεις-ομολογίες των δύο φερόμενων δραστών, του 33χρονου Αλβανού Ιμπραχίμ Μπραχιμάι (τα στοιχεία του είχαν δημοσιοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.) και ενός Ελληνα, που εξέτιε ποινή φυλάκισης για ένοπλες ληστείες. Στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, ο Μπραχιμάι είπε ότι διέπραξε τον φόνο επειδή ο Μπάκο ήταν αυταρχικός και είχε κακή συμπεριφορά απέναντί του. Ο Ελληνας συγκατηγορούμενός του επισήμως αρνήθηκε να απολογηθεί. Ανεπισήμως, ωστόσο, φέρεται και αυτός να απέδωσε τον φόνο στη κακή, προκλητική συμπεριφορά του Μπάκο απέναντί τους.

Η δολοφονία του Αλβανού βαρυποινίτη έγινε στις 12.40 το μεσημέρι της Δευτέρας, μερικά μόλις λεπτά μετά τη μεταφορά του στον Κορυδαλλού από τις φυλακές Δομοκού. Αφορμή για τη μεταγωγή του ήταν η δίκη που ξεκινάει σήμερα (έπειτα από πολύμηνη διακοπή) για τον φόνο του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο Μπάκο μαζί με δύο ακόμα ομοεθνείς του, τους Ολτι Ντούλτσε και Κλοντιάν Λεκοτσάι, κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας. Ο Μπραχιμάι αντίστοιχα και ένας ακόμα Αλβανός με το ψευδώνυμο «Μαραντόνα», που διαφεύγει τη σύλληψη, φέρονται ως οι φυσικοί αυτουργοί του φόνου του ποινικολόγου. Οι ερευνητές του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών αποσυνδέουν τον φόνο του Μπάκο από την επικείμενη δίκη και επιπλέον επισημαίνουν ότι οι υπόλοιποι Αλβανοί που ανήκουν στην ίδια ομάδα κακοποιών και ήταν παρόντες στην 5η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού δεν είχαν ενεργό συμμετοχή στον φόνο.

Προσχεδιασμένη ενέδρα

Πάντως, διαφορετικά κίνητρα εντοπίζουν πηγές με άριστη γνώση όσων εκτυλίσσονται πίσω από τους τοίχους της φυλακής. Θεωρούν ότι ο Μπάκο δολοφονήθηκε σε προσχεδιασμένη ενέδρα, καθώς και ότι ο φόνος συνδέεται με την επικείμενη δίκη αλλά κυρίως την προσπάθεια των άλλοτε φίλων και συνεργών του να ισχυροποιηθούν και να πάρουν τα ηνία της αλβανικής μαφίας στη χώρα. Τους αποδίδουν μάλιστα ενεργό ρόλο στα γεγονότα της Δευτέρας, επισημαίνοντας ότι η δολοφονική επίθεση στον Μπάκο ξεκίνησε στο κελί όπου κρατούνταν –τις τελευταίες οκτώ ημέρες– όχι μόνο ο Μπραχιμάι και ο Ελληνας συγκατηγορούμενός του αλλά και ο Κλοντιάν Λεκοτσάι, κατηγορούμενος και αυτός για ηθική αυτουργία στον φόνο του Ζαφειρόπουλου. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επισημαίνουν ακόμα ότι, ενώ οι δράστες θα μπορούσαν να «τελειώσουν» τον Μπάκο μέσα στο κελί, συνέχισαν να τον χτυπούν στον διάδρομο της πτέρυγας επιδεικνύοντας την ισχύ τους όχι μόνο στους υπόλοιπους κρατούμενους αλλά και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Σε ό,τι αφορά την επικείμενη δίκη για τον φόνο του ποινικολόγου (ξεκινάει σήμερα έπειτα από διακοπή), εκτιμούν ότι οι Λεκοτσάι και Ντούλτσε θα επιχειρήσουν να «χρεώσουν» στον δολοφονημένο Μπάκο την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στον φόνο, διεκδικώντας για λογαριασμό τους ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Ο Μπάκο έφερε δύο βαθιά τραύματα στον λαιμό και στο κεφάλι και πολλά μικρότερα σε άλλα σημεία του σώματός του. Στο παντελόνι του βρέθηκαν 300 ευρώ σε μετρητά, ένδειξη ότι δεν είχε υποβληθεί σε σωματικό έλεγχο κατά την είσοδό του στον Κορυδαλλό. Καταγγέλλεται ότι η έρευνα στο κελί των δραστών έγινε τα μεσάνυχτα, δηλαδή 12 ώρες μετά τον φόνο. Καθόλου τυχαία, το ένα από τα δύο μαχαίρια που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία δεν εντοπίστηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή