Ο διάσημος life coach Μάικλ Νιλ έδωσε διάλεξη στο Μουσείο Μπενάκη

Ο διάσημος life coach Μάικλ Νιλ έδωσε διάλεξη στο Μουσείο Μπενάκη

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kαρφίτσα δεν έπεφτε προχθές το βράδυ στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, στην ομιλία του διάσημου Aμερικανού life coach Μάικλ Νιλ. Τι και αν στη Βουλή δινόταν σκληρή μάχη; Φαίνεται ότι μια μεγάλη μερίδα νέων ανθρώπων αποφασίζει να γυρίσει την πλάτη στην πολιτική και να αναζητήσει την ελπίδα για το μέλλον σε κάτι που περνάει από το χέρι της: την προσωπική αυτοβελτίωση.

Ο Νιλ ήρθε στη χώρα μας προσκεκλημένος της holistic life coach Σοφίας Κουτσιανά, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Η επανάσταση αρχίζει μέσα μας» από τις εκδόσεις Διόπτρα. Θεωρείται ένας από τους γνωστότερους καθοδηγητές στο είδος με πολλούς φανατικούς αναγνώστες. Οι θέσεις στα σεμινάριά του εξαντλούνται αμέσως και αυτό ίσχυσε και στη χώρα μας, όπου μίλησε μπροστά σε πολυπληθές ενθουσιώδες κοινό, που απετελείτο στη συντριπτική του πλειονότητα από γυναίκες, ηλικίας 25-55 ετών.

H Σοφία Κουτσιανά, μια νέα δυναμική κοπέλα, δεν περιορίστηκε από την επιτυχία των γονιών της που ίδρυσαν την εταιρεία Apivita, αλλά αποφάσισε να διαλέξει τον δικό της δρόμο. Γνώρισε τον Νιλ πριν από μερικά χρόνια και –όπως είπε προχθές– μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά κατάλαβε πως θα μπορούσε να γίνει ο μέντοράς της. Το life coaching πρεσβεύει πως έχουμε μέσα μας τη δύναμη να γίνουμε ο βέλτιστος εαυτός μας και πως μπορούμε να κινητοποιήσουμε εκείνες τις πτυχές του χαρακτήρα μας που θα μας πάνε μπροστά. Στις ΗΠΑ έχει καθιερωθεί ήδη από τη δεκαετία του ’80. Ανθρωποι επιτυχημένοι και ισορροπημένοι, που θέλουν να διατηρήσουν το κίνητρο να αλλάζουν προς το καλύτερο, ζητούν τη βοήθεια επαγγελματιών όπως ο Νιλ.

«Μην περιμένετε να ακούσετε από μένα συνταγές», είπε μόλις πήρε το μικρόφωνο ο Αμερικανός. Οντως, πέρασε την επόμενη ώρα προσπαθώντας να εξηγήσει με απλά βήματα τη θεωρία του και να δώσει απτά παραδείγματα. Συνόψισε αυτή τη διαδικασία σε τρεις αρχές που περιγράφει και στο βιβλίο του. Ουσιαστικά θεωρεί ότι όσο και αν προσπαθούμε να ελέγξουμε τη ζωή μας και να την κατευθύνουμε εκεί όπου νομίζουμε πως βρίσκεται η ευτυχία, θα αποτύχουμε και θα εξαντληθούμε. Προτείνει λοιπόν εφαρμόσιμες μεθόδους για να μπορούμε να ανακτούμε την ψυχραιμία μας υπό πίεση και να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις συναισθηματικές και νοητικές μας δυνατότητες.

Το κοινό πάντως κρεμόταν από τα χείλη του. Ανετος και χαριτωμένος στη σκηνή, ο Νιλ δεν προέταξε καθόλου τον εαυτό του ως αυθεντία. Εμοιαζε περισσότερο με έναν καλό φίλο που θα ήθελε να μας δώσει μερικές συμβουλές. Καταχειροκροτήθηκε και υπέγραψε δεκάδες αντίτυπα. Την εκδήλωση συντόνισε η συνάδελφος Μαρία Σαράφογλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή