Περαιτέρω έρευνα ζήτησε ο εισαγγελέας για τον ειδικό φρουρό

Περαιτέρω έρευνα ζήτησε ο εισαγγελέας για τον ειδικό φρουρό

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να μην ασκήσει δίωξη αποφάσισε ο εισαγγελέας αργά χθες το βράδυ, ζητώντας να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα, στον αστυνομικό ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης, και ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, καταδίωξε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 36χρονο Ρομά στην Κηφισιά.

Το θύμα φέρεται να δέχτηκε σφαίρα στην πλάτη από το όπλο του αστυνομικού και κατέληξε στο νοσοκομείο «Υγεία» όπου μεταφέρθηκε, τρία τέταρτα μετά τη συμπλοκή. Εις βάρος του 36χρονου ειδικού φρουρού, που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Βορειοανατολικής Αττικής, σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Την προανάκριση για την υπόθεση έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, στους οποίους ο συλληφθείς έδωσε πολύωρη κατάθεση. Υποστήριξε ότι ενώ επέστρεφε με το αυτοκίνητο σπίτι του, στην Κάτω Κηφισιά, μαζί με την 5χρονη κόρη του, είδε την 82χρονη γειτόνισσά του που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της να επιβιβάζεται στο Ι.Χ. αγνώστων, τους οποίους θεώρησε ύποπτους. Πράγματι, οι επιβάτες του Ι.Χ. φέρεται να είχαν εξαπατήσει την ηλικιωμένη, πείθοντάς την να τους ακολουθήσει προκειμένου δήθεν να της επιστρέψουν κάποιο χρηματικό ποσό. Αυτό φέρεται να είπε η ίδια στα στελέχη της Ασφάλειας που την εξέτασαν.

Ο αστυνομικός τους ακολούθησε και εκείνοι με τη σειρά τους ανέπτυξαν ταχύτητα για να ξεφύγουν. Ακολούθησε σύντομη καταδίωξη και στη συμβολή των οδών Δρόσου και Κηφισού το αυτοκίνητο των υπόπτων προσέκρουσε σε σταθμευμένα Ι.Χ. και προσωρινά ακινητοποιήθηκε. Αποβίβασαν την 82χρονη και –σύμφωνα με την περιγραφή του ειδικού φρουρού– ο οδηγός του Ι.Χ. αποβιβάστηκε και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος τους. Ο αστυνομικός βγήκε και αυτός από το αυτοκίνητο και ακολούθησε «συμπλοκή εν μέση οδώ», όπως δήλωσε στην «Κ» στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., με γνώση της πορείας της προανάκρισης. Ο ειδικός φρουρός κατέθεσε ότι το θύμα φέρεται να προσπάθησε να τραβήξει ένα περίστροφο που είχε κρυμμένο στη ζώνη του και τότε εκείνος αντέδρασε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού του όπλου. Φέρεται να έχει πυροβολήσει 4 με 5 φορές και όχι μόνο στον αέρα για εκφοβισμό, καθώς έχουν βρεθεί ίχνη από προσκρούσεις βλημάτων στο οδόστρωμα. Ο ύποπτος επέστρεψε στο αυτοκίνητο και αποχώρησε από το σημείο μαζί με τους άλλους υπόπτους. Ο αστυνομικός ενημέρωσε το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ για το συμβάν και περίπου 45 λεπτά αργότερα μεταφέρθηκε στο «Υγεία» με τραύμα από σφαίρα στην πλάτη 36χρονος Ρομά, ο οποίος κατέληξε.

Διαπιστώθηκε ότι ήταν γνωστός στις διωκτικές αρχές, σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε χθες βράδυ στην «Κ» ότι «από μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της προανάκρισης επιβεβαιώθηκε ότι ο 36χρονος που κατέληξε στο νοσοκομείο ήταν αυτός που νωρίτερα είχε συμπλακεί με τον αστυνομικό στην Κηφισιά. Αντίθετα, δεν είχαν εντοπιστεί για να εξεταστούν και να αποσαφηνίσουν τα γεγονότα τα υπόλοιπα άτομα που επέβαιναν στο Ι.Χ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή