Πορεία από γυναίκες για τις γυναίκες και τα προβλήματά τους

Πορεία από γυναίκες για τις γυναίκες και τα προβλήματά τους

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους δρόμους θα βρεθούν σήμερα οι Αμερικανίδες στην καθιερωμένη πια πορεία γυναικών (Women’s March). Στο πλευρό τους θα είναι και γυναίκες που ζουν στη χώρα μας, Αμερικανίδες και μη, έχοντας ήδη δώσει ραντεβού στις 3 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η γυναικεία πορεία καθιερώθηκε τον Ιανουάριο του 2017, όταν οι Αμερικανίδες ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. Στον αγώνα τους είχαν συνταχθεί τότε και εκατομμύρια άλλες γυναίκες από όλον τον κόσμο, που πραγματοποίησαν εκείνες τις ημέρες συγκεντρώσεις και πορείες.

Την επόμενη χρονιά, τον Ιανουάριο του 2018, οι Αμερικανίδες, μαζί πλέον με γυναίκες άλλων εθνικοτήτων, επέστρεψαν στους δρόμους με ακόμη μεγαλύτερη μαζικότητα, συνειδητοποιώντας πλέον τη «συνέργεια» των θεμάτων που έχουν να αντιμετωπίσουν.

«Να συνεργαστούμε»

«Το 2019 το θέμα δεν είναι μόνο ο Τραμπ ούτε μόνο οι Αμερικανίδες», αναφέρει η γυναικεία κομματική διοίκηση των Δημοκρατών Ελλάδας. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο έχουν ένα βαθμό ομοιότητας και ότι πρέπει να συνεργαστούμε για να διορθωθούν. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη συμβολή και τη λήψη αποφάσεων τόσο από άνδρες αλλά και από γυναίκες».

Το γυναικείο τμήμα των Δημοκρατικών Ελλάδας απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις γυναικείες ομάδες στην Ελλάδα να βρεθούν στο πλάι τους στη φετινή πορεία. «Οραματιζόμαστε μια πορεία παρόμοια με την περυσινή αλλά ακόμα μεγαλύτερη, πιο περιεκτική και εμφανή! Από αυτή την πορεία, πλέον στο 3ο έτος της, η κάθε οργάνωση μπορεί να αναλάβει δράση για αυτά τα θέματα ώστε να βρεθεί λύση για κάθε μία και όλες μας μαζί. Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι το όραμά μας είναι η ισότητα και η ένταξη.

Αυτό το κίνημα αφορά την υποστήριξη όλων των γυναικών, χωρίς διακρίσεις, χωρίς να προσπαθεί να προωθήσει ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Αυτό το κίνημα δεν αφορά μία γυναίκα που πρέπει να είναι βάσει ενός συγκεκριμένου προτύπου αλλά γυναίκες που υποστηρίζονται και λαμβάνονται υπόψη από τον νόμο με τον ίδιο τρόπο όπως οι άνδρες, ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι επιλογές ζωής τους».

Η συγκέντρωση για την πορεία γυναικών μεταφέρθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος εξαιτίας των προετοιμασιών στο Σύνταγμα για τις αυριανές διαδηλώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή