Προχωράει η εξαίρεση των 2.330 μνημείων από τις λίστες του Υπερταμείου

Προχωράει η εξαίρεση των 2.330 μνημείων από τις λίστες του Υπερταμείου

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προχωράει η εξαίρεση των 2.330 μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς από τις λίστες του Υπερταμείου.

Συγκεκριμένα, έπειτα από συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής την περασμένη Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η παροχή εξουσιοδότησης στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να ανακαλέσει εν μέρει την προηγούμενη απόφαση του και να εξαιρέσει τα ακίνητα μνημεία που ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού και προστατεύονται συνταγματικά, από το σύνολο των 10.119 ακινήτων, κυριότητας του ελληνικού δημοσίου, τα οποία μεταβιβάστηκαν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.

Το Υπουργείο Πολιτισμού είχε δώσει την τελική λίστα στο Υπουργείο Οικονομικών εδώ και περίπου 20 μέρες και την προηγούμενη εβδομάδα προστέθηκε στα εξαιρούμενα μνημεία ένα ακόμη, ανεβάζοντας τον αριθμό τους στα 2.330. Η λίστα που επισυνάπτεται στην ΕτΚ δεν αναφέρει τα μνημεία ονομαστικά αλλά αναγράφει τους Κωδικούς Αριθμούς Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή