Στο ΣτΕ αύριο οι προσφυγές επτά δήμων για την υπαγωγή ακινήτων και αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο

Στο ΣτΕ αύριο οι προσφυγές επτά δήμων για την υπαγωγή ακινήτων και αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προσφυγές επτά δήμων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οποίοι προβάλλουν αντιρρήσεις για την υπαγωγή συγκεκριμένων ακινήτων, μεταξύ άλλων και αρχαιολογικών χώρων, στο λεγόμενο Υπερταμείο, αναμένεται να συζητηθούν αύριο στο ανώτατο δικαστήριο.

Η εισηγήτρια, πάρεδρος του ΣτΕ, Δήμητρα Μαυροπόδη, η οποία έχει οριστεί να εισηγηθεί για τις αιτήσεις των δήμων (Αλίμου, Ελληνικού, Ιωαννίνων, Δραπετσώνας και άλλων) αναμένεται να προτείνει την έκδοση προδικαστικής απόφασης, θέτοντας προθεσμία στους αρμόδιους φορεί,ς ώστε να διαβιβάσουν στο ανώτατο δικαστήριο τα απαραίτητα έγγραφα και να συμπληρώσουν τους φακέλους της υπόθεσης.

Λόγω ελλείψεως στοιχείων από τους αρμόδιους φορείς άλλωστε δεν θα εκδικαστεί αύηριο η αίτηση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και οι προσφυγές δύο ακόμα δήμων.

Οσοι έχουν προσφύγει στο ΣτΕ ζητούν την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων για υπαγωγή στο υπερταμείο συγκεκριμένων ακινήτων, υποστηρίζοντας οτι οι εν λόγω μεταβιβάσεις προσκρούουν στις συνταγματικές διατάξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή