Κλήσεις σε 15 άτομα για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου

Κλήσεις σε 15 άτομα για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kαι ένας ισοβίτης, καταδικασμένος για δύο ανθρωποκτονίες, βγήκε από τη φυλακή αξιοποιώντας την «τεχνική» που ακολούθησε και ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, εξασφαλίζοντας την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας με πλαστά, όπως απεδείχθη, ιατρικά πιστοποιητικά. Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, που ακολούθησε μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποφυλάκιση Φλώρου, έφερε στο προσκήνιο τις μεθόδους που χρησιμοποίησε τόσο ο επιχειρηματίας όσο κι ένας ακόμα ισοβίτης, οι οποίοι κάνοντας χρήση πλαστών ιατρικών βεβαιώσεων κατόρθωσαν να βγουν από τη φυλακή.

Βέβαια, μετά τον σάλο και τις καταγγελίες περί των πλαστών πιστοποιητικών, το δικαστικό συμβούλιο επανεξέτασε την αποφυλάκιση Φλώρου και την ακύρωσε, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και στην περίπτωση του ισοβίτη, που εντοπίστηκε εξ αφορμής της περίπτωσης Φλώρου από τις έρευνες των εισαγγελέων.

Για τις αποφυλακίσεις με τα πλαστά πιστοποιητικά, ήδη, η Εισαγγελία Διαφθοράς απέστειλε κλήσεις για εξηγήσεις σε 15 άτομα που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην παράνομη διαδικασία πιστοποίησης ιατρικών καταστάσεων, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ώστε οι κρατούμενοι να τυγχάνουν τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου και να βγαίνουν από τη φυλακή.

Μεταξύ των 15 είναι ασφαλώς και ο ίδιος ο Αριστείδης Φλώρος, καθώς και μέλη της ιατρικής κοινότητας που εξέδωσαν τα επίμαχα πιστοποιητικά. Ο Αρ. Φλώρος, που έχει καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις για την υπόθεση της Energa, ενώ εμπλέκεται και στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου, τον περασμένο Αύγουστο, βγήκε από τη φυλακή αξιοποιώντας ευεργετικές διατάξεις που υπάγονται στον λεγόμενο νόμο Παρασκευόπουλου και δίνουν τη δυνατότητα σε κρατουμένους να αποφυλακίζονται, αν προσκομίσουν πιστοποιητικά πως έχουν αναπηρία πάνω από 67%.

Με βάση αυτές τις διατάξεις, ο Αρ. Φλώρος προσκόμισε πιστοποιητικά από το ΚΕΠΑ Νίκαιας που βεβαίωναν την απαιτούμενη αναπηρία, ενώ σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο τα πιστοποιητικά αυτά κατά βάση δεν ελέγχονται από τους δικαστές, εκτός κι αν προκαλούν εντύπωση ή «βγάζουν μάτι».

Μετά την αποφυλάκιση Φλώρου, με παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ξεκίνησε έρευνα, ζητήθηκαν οι φάκελοι για περίπου 370 κρατουμένους που είχαν βγει με ιατρικές βεβαιώσεις και η έρευνα ανατέθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, η οποία κατέληξε στις δύο περιπτώσεις, προς το παρόν τουλάχιστον, διότι ουδείς γνωρίζει αν υπάρχουν και άλλοι σαν τον Φλώρο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή