Βροχές και καταιγίδες σήμερα – Υποχωρεί σταδιακά από το μεσημέρι η κακοκαιρία «Φοίβος»

Βροχές και καταιγίδες σήμερα – Υποχωρεί σταδιακά από το μεσημέρι η κακοκαιρία «Φοίβος»

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός από το Σάββατο το μεσημέρι καθώς η κακοκαιρία «Φοίβος» με τις βροχές και οι καταιγίδες που έφερε στο σύνολο σχεδόν της χώρας δημιούργησε πολλά προβλήματα όπως, πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις, υπερχείλιση χειμάρρων στην Πελ/νησο και τη Θράκη και απαγορευτικό απόπλου στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος. 

Για σήμερα Σάββατο 26/01, αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο, και έως το βράδυ θα εξασθενήσουν. 

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα στα ανατολικά θα είναι σχετικά αυξημένες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Βροχές και πιθανώς καταιγίδες αναμένονται έως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε δυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα στα ανατολικά θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και από νωρίς το πρωί χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από νωρίς το πρωί σε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος με υψόμετρα άνω των 300 μέτρων και εκτός του αστικού ιστού. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5, όμως στα δυτικά του νομού θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς, στην Κεντρική Μακεδονία από 1 έως 7, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από 5 έως 13, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 6 έως 12, στα νότια ηπειρωτικά από 7 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 13, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 14, και στην Κρήτη από 10 έως 16 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 8 με 9 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Την Κυριακή 27/01 βροχές αναμένονται κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.  Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση το Σαββάτο και τις πρώτες ώρες της Κυριακής, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι που το Σάββατο στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, θα εξασθενήσουν την Κυριακή και δεν θα ξεπερνούν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή