Βραδιά στήριξης των αθλητών που μας εκπροσωπούν στους Aγώνες Special Olympics

Βραδιά στήριξης των αθλητών που μας εκπροσωπούν στους Aγώνες Special Olympics

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις πιο αξιομνημόνευτες δημοσιογραφικές μου εμπειρίες ήταν στους χειμερινούς Special Olympics στην Αυστρία πριν από δύο χρόνια. Αν δεν το δεις με τα μάτια σου, αν δεν το αισθανθείς στο πετσί σου, δεν μπορείς να πιστέψεις πόσο μεταμορφωτική εμπειρία είναι η συμμετοχή στους Αγώνες για τα παιδιά αυτά αλλά και για τους γονείς τους. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω ζήσει τόσο «καυτή» κερκίδα, τόσο θερμά χειροκροτήματα και τόσες αγκαλιές μεταξύ κοινού και αθλητών. Ποτέ άλλοτε, δεν έχω θαυμάσει τόσο προπονητές. Οι άνθρωποι με νοητική αναπηρία μπορεί να είναι απείρως χαρισματικοί σε άλλους τομείς. Το μόνο που θέλουν είναι να είμαστε δίπλα τους.

Πριν από μερικές ημέρες διοργανώθηκε σε αθηναϊκό ξενοδοχείο μια πολύ συγκινητική βραδιά για την ενίσχυση της Ελληνικής Αποστολής Αθλητών στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics στο Αμπου Ντάμπι τον Μάρτιο. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Ιδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τα Special Olympics Hellas με πλήθος προσκεκλημένων από τον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό, αθλητικό, καλλιτεχνικό κόσμο. «Είμαι πραγματικά συγκινημένη που όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ γινόμαστε μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης και δύναμης για τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, που μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι κάθε φορά που συμμετέχουν σε διεθνείς και εθνικούς αγώνες. Υπερήφανοι για όλους αυτούς τους σπουδαίους πρωταθλητές της ζωής αλλά και για τις οικογένειές τους και τους προπονητές τους», τόνισε η πρόεδρος της Τιμητικής Επιτροπής των Special Olympics Hellas και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Βραδιά στήριξης των αθλητών που μας εκπροσωπούν στους Aγώνες Special Olympics-1

O γ.γ. της Προεδρίας, Γιώργος Γεννηματάς και ο Διονύσης Κοδέλλας.

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος των Special Olympics Hellas πρέσβης ε.τ. Διονύσης Κοδέλλας: «Η αποστολή των Special Olympics είναι να εντάξουν όλο και περισσότερα άτομα με νοητική αναπηρία στην κοινωνία και στον αθλητισμό. Το επίκεντρό μας δεν είναι μόνο η Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια βασίζουμε τη στρατηγική μας, και έχουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό καταφέρει, την ανάπτυξη των προγραμμάτων μας και εκτός Αθηνών με επίκεντρο την Περιφέρεια. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τις αντιλήψεις και να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους σε ολόκληρη την Ελλάδα για τα δικαιώματα των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό. Αυτό το επιτυγχάνουμε έχοντας αρωγό στις δράσεις μας, για ακόμη μία χρονιά, το υπουργείο Παιδείας».

Βραδιά στήριξης των αθλητών που μας εκπροσωπούν στους Aγώνες Special Olympics-2

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Μ. Α. Δημόπουλος και η Σάνα Παπαδήμου.

Οι Αγώνες θα γίνουν από τις 8 μέχρι τις 22 Μαρτίου 2019. Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με αποστολή 91 μελών σε 14 αθλήματα. Από την κολύμβηση και τον στίβο, μέχρι την καλαθοσφαίριση, το μπόουλινγκ, την ποδηλασία, την ιππασία, το ποδόσφαιρο, τη ρυθμική και πολλά άλλα σπορ, οι αθλητές μας θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Βραδιά στήριξης των αθλητών που μας εκπροσωπούν στους Aγώνες Special Olympics-3

Λουκάς Παπαδήμος και Μέρι Πάιατ, σύζυγος του πρέσβη των ΗΠΑ.

Αξίζει να στεκόμαστε πάντα δίπλα τους και να θυμόμαστε πως όλα αυτά ξεκίνησαν από μια εξαιρετική γυναίκα, τη Γιούνις Κένεντι Σράιβερ, αδελφή του JFK, που είχε το όραμα να βγάλει τους ανθρώπους με τα ειδικά χαρίσματα από την αφάνεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή