Μεγαλώνει η λίστα θανάτων στον Κορυδαλλό

Μεγαλώνει η λίστα θανάτων στον Κορυδαλλό

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερωτήματα και συνειρμούς προκαλεί ο θάνατος Αλβανού κρατουμένου στη Δ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, το μεσημέρι της Κυριακής. Και αυτό διότι ο 33χρονος ανήκε στην ομάδα των Αλβανών κακοποιών που ενεπλάκησαν στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, όπως ακριβώς και ο Αρμπερ Μπάκο, που δολοφονήθηκε από συγκρατούμενό του το μεσημέρι της 14ης Ιανουαρίου. Ο 33χρονος βρέθηκε νεκρός στο κελί του και η έρευνα για το συμβάν ανατέθηκε στο τοπικό τμήμα Ασφαλείας. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε χρήση ναρκωτικών και όχι σε εγκληματική ενέργεια, αν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που ενδέχεται να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση, θα γίνουν γνωστά τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι ο 33χρονος ήταν πράγματι συστηματικός χρήστης ναρκωτικών. Ωστόσο, πηγές με γνώση όσων συμβαίνουν πίσω από τους τοίχους της φυλακής αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για δολοφονία, που όμως εκ πρώτης όψεως παραπέμπει σε τυχαίο γεγονός.

Ο 33χρονος είχε συλληφθεί την 29η Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο της έρευνας για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Στο διαμέρισμα στην Καλλιθέα όπου εντοπίστηκε είχαν φιλοξενηθεί οι δύο φερόμενοι ως φυσικοί αυτουργοί του φόνου, ο Ιμπραήμ Μπραχιμάι και ο Αλέξανδρος Μάτα. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν βρει στο σπίτι όπλα, εκατοντάδες φυσίγγια, εκρηκτικά και δύο αστυνομικές στολές. Σύμφωνα με μια εκδοχή, τα όπλα και τα πυρομαχικά θα χρησιμοποιούνταν για την αρπαγή-απελευθέρωση του φερόμενου ως αρχηγού της συγκεκριμένης ομάδας Αλβανών κακοποιών, του Κλοντιάν Λεκοτσάι, που ήταν ήδη τότε κρατούμενος στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με το σχέδιο, ο Λεκοτσάι θα μεταφερόταν για νοσηλεία σε εξωτερικό νοσοκομείο και οι συνεργοί του προσποιούμενοι τους αστυνομικούς θα τον απελευθέρωναν στο διάστημα της παραμονής του εκεί. Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών είχαν καταφέρει να εντοπίσουν το διαμέρισμα-κρησφύγετο ερευνώντας ένοπλη συμπλοκή με δύο τραυματίες στην πλατεία Δαβάκη, τον Σεπτέμβριο του 2017. Μία ακόμα σύμπτωση: η δίκη για εκείνη την υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει χθες.

Ενοπλη επίθεση

Ο 33χρονος φέρεται ακόμα να ήταν αναμεμειγμένος σε ένοπλη επίθεση σε μπαρ στη Γλυφάδα το φθινόπωρο του 2017. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ο Αλβανός ιδιοκτήτης του μπαρ και σκοτώθηκε ένας φίλος του που τη στιγμή της επίθεσης έτυχε να βρίσκεται στο μπαρ. Σύμφωνα με μια εκδοχή που ωστόσο δεν αποτυπώθηκε σε επίσημα δικαστικά έγγραφα, ένας από τους δράστες της επίθεσης ήταν ο 33χρονος, ο οποίος φέρεται να εκτελούσε «συμβόλαιο» για λογαριασμό των επικεφαλής της ομάδας των κακοποιών στην οποία ανήκε. Απορίας άξιον είναι το γεγονός ότι η Δ΄ πτέρυγα του Κορυδαλλού, στην οποία κρατείτο, φέρεται να ελέγχεται από Αλβανούς κρατουμένους που είναι φίλα προσκείμενοι στα θύματα εκείνης της ένοπλης επίθεσης στη Γλυφάδα.

Σε ό,τι αφορά τη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο 33χρονος είχε προταθεί από τον Κλοντιάν Λεκοτσάι (κατηγορείται ως ένας από τους ηθικούς αυτουργούς) ως μάρτυρας υπεράσπισής του και ο μόνος που θα μπορούσε να επιβεβαιώσει στο ακροατήριο καταγγελία του ότι είχε γίνει απόπειρα δηλητηρίασής του στον Κορυδαλλό. Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να λέει σε συνομιλητές του ότι «δολοφόνησαν τον 33χρονο προκειμένου να του κλείσουν το στόμα». Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Δικαιοσύνης διαψεύδουν τα περί σχεδίου δηλητηρίασης του Αλβανού ποινικού. Πάντως, ο θάνατος του 33χρονου δεν θα είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ εάν δεν είχε προηγηθεί –το μεσημέρι της 14ης Ιανουαρίου– η άγρια δολοφονία του Αρμπερ Μπάκο από τον μέχρι πρότινος φίλο και συγκατηγορούμενό του στην υπόθεση Ζαφειρόπουλου Ιμπραήμ Μπραχιμάι. Η ΕΛ.ΑΣ. δεν συνέδεσε τον φόνο με τις εξελίξεις και τη δίκη για τον φόνο Ζαφειρόπουλου αλλά με ζητήματα τιμής μεταξύ θύτη και θύματος που αφορούσαν τη ζωή εντός της φυλακής. Αλλες πηγές, ωστόσο, βλέπουν απόπειρα χειραγώγησης της δίκης και προσπάθεια ελέγχου της αλβανικής μαφίας πίσω από την άγρια δολοφονία με 50 μαχαιριές του Αρμπερ Μπάκο από τους μέχρι πρότινος φίλους και συνεργούς του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή